> ИлюстрацияКандидатстването за настоящата година продължава до 10 февруари на

...
> ИлюстрацияКандидатстването за настоящата година продължава до 10 февруари на
Коментари Харесай

“Заедно в час набира кандидати за учители от областите Варна и Добрич

 > Илюстрация
Кандидатстването за актуалната година продължава до 10 февруари на сайта zaednovchas.bg. 

" Заедно в час " към този момент 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. Организацията търси, образова и развива способни и стимулирани експерти от разнообразни сфери, които да работят дълготрайно за позитивна смяна на образованието в България.

Най-голям интерес към работата като преподавател с програмата на “Заедно в час " има от страна на завършващи студенти и експерти с опит сред 5-10 години. Забелязва се доста покачване на броя претенденти от област Варна в съпоставяне с предходите години. Областта се подрежда след София и Пловдив по интерес към програмата. От идната образователна година " Заедно в час " възнамерява да работи и с учебни заведения сътрудници в областите Варна и Добрич.

“От диалозите с претендентите виждаме, че от ден на ден хора осъзнават основната роля на образованието освен за своя персонален триумф, само че и за подобряването на средата и развиването обществото и стопанската система в страната. Програмата на “Заедно в час " притегля претендентите с опцията да работят точно за тази концепция, само че също да получат и по този начин нужната поддръжка, модерни образования и менторство в първите стъпки в тази виновна и доста предизвикателна професионална сфера, "  споделя Нели Кочева, началник на екипа по банкет на нови участници.

Всички претенденти за програмата на “Заедно в час " минават през три стадия на асортимент, преди да получат предложение за присъединяване в програмата. Няма условие претендентите да имат учителска дееспособност - утвърдените участници получават такава в границите на програмата. Необходими са приключена най-малко бакалавърска степен до 1 септември 2020 година, предпочитание за работа с възпитаници, които имат потребност от повече поддръжка, и подготвеност за работа като преподавател на цялостен работен ден за интервал от две години. 

Участниците в програмата на “Заедно в час " получават особено създадени образования, менторска поддръжка, учителска дееспособност, намиране на позиция в учебно заведение, благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, финансови тласъци, професионални контакти и мощни другарства.

Обучителната стратегия на “Заедно в час " е особено създадена за дейно преподаване с фокус върху ученика и включва способи, които оказват помощ на всички възпитаници да напредват, без значение от първичното им равнище. Обученията употребяват потвърдили се просветителни модели и се приспособява по отношение на подтекста в България, както и въз основата на 10-годишния опит на “Заедно в час ". 

От идната образователна година “Заедно в час " уголемява обсега си в страната и участниците в програмата на организацията ще могат да работят в учебни заведения сътрудници на “Заедно в час " в 20 области - Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Започването на работа в регионите зависи от наличните позиции в учебните заведения и профила на участниците в програмата.

“Заедно в час " е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация “Америка за България " и е част от интернационалната мрежа Teach for All на организации, които работят против неравенството в образованието допълнително от 50 страни по целия свят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР