Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Животът, този джаз Cafe

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Още по темата Животът, този джаз Cafe
Коментари Харесай

Човешка "Въртележка"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Още по тематиката
Животът, този джаз

Cafe Society е красива антология от есенните тематики на Уди Алън
25 ное 2016
Уди Алън на 80

(Писмо на читател)
1 дек 2015
Джаз и дребни убийства

Песимизъм и подигравка към човешката природа в камерния метафизичен трилър " Почти естествен " на Уди Алън
27 ное 2015 + + + + от 5Още от същото: " Престъпления и провинения " Благословия за киното е, че Алън продължава да работи с ритъма " по филм на година ". В случая заплахите са като с виното – има изключителни реколти ( " Полунощ в Париж ", " Син жасмин " ), просто положителни ( " Вики, Кристина, Барселона " ) и такива за превозване на два кино часа с усета на Уди (Cafe Society). " Въртележка " (Wonder Wheel) е от междинния вид, с добавена театрална конвенционалност и трагедийна жила. Окъпан е в светлината на залеза – и безусловно, и като светоотношение – от именития оператор Виторио Стораро ( " Последното танго в Париж ", " Апокалипсис в този момент " ).

Сцената е плажът на Кони Айлънд от бруклинското юношество на Алън (началото на 50-те). В центъра е Джини, жена на прага на остаряването. Бивша актриса, в този момент келнерка в мидена механа, с неизтлели фантазии за сантиментално бягство. Кейт Уинслет гори в ролята сходно лева съименничката си Бланшет в " Син жасмин ". Живее с мъж (Джеймс Белуши), който взема решение нещата с юмруци и й се сърди, че не върви с него на риба и мачове. Джини живее сред бляновете на героините, които е изиграла (Юджин О‘Нийл, Тенеси Уилямс), и тайната бутилка в кухненския долап. Явява се спасителят (и безусловно, с пост на плажа, Джъстин Тимбърлейк), само че за него тя е единствено летен флирт. В живота й влиза доведена щерка (Джуно Темпъл) със смъртна присъда от мафията. Джини безразсъдно я среща със своя " избавител ".

" Въртележка " е за самозаблудите, които ни оказват помощ да продължим да живеем. За Уди Алън сърцето продължава да е енигматичен писмен знак. Човекът продължава да е артист в пиесата на личния си живот. Но от време на време определената роля ранява смъртно тъкмо най-близките му. На фона на " студената Вселена " (постоянен претекст на Алън след " Ани Хол " ) пристрастеностите наподобяват комично безсмислени. Но те са всичко, което имаме. Във кино лентата са изсипани с театрална възвишеност, до момента в който извън се върти (и буквално) колелото на ориста. На места разтърсващи, другаде малко маниерни, само че такава е тазгодишната годишна продукция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР