Илюстрация Увеличаване Смаляване 24.01Wickeda се завръщатСлед повече от двегодишна пауза

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 24.01Wickeda се завръщатСлед повече от двегодишна пауза
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
24.01
Wickeda се завръщат


След повече от двегодишна пауза групата Wickeda ще се срещне още веднъж с почитателите си онлайн. Организаторите са подготвили две изненади: на сцената ще излязат и известен китарист, който до момента не се е изявявал с бандата, както и тромбонист, който от дълго време не сме слушали в този състав.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В Maze, от 22:30 ч., вход; 5 лева до 21.30, 10 лева след 21.30

24.01
Нулев боклук на процедура


Блажка Димитрова, която стои зад първото заведение с нулев боклук в България - " Благичка - Zero Waste ", ще показа книгата си, отдадена на същата тематика. Тя носи заглавието " Живот с нулев боклук в България ", а авторката споделя, че в нея е събрала практични препоръки, които ще оказват помощ на читателите да се срещнат с философията на живота без боклуци. (Още за Блажка Димитрова на стр. 80)

В зала за събития " В парка " от 18:30 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

24.01
The Brand New Heavies на 30


The Brand New Heavies ще гостуват в София, с цел да показват най-новия си албум. Той носи името TBNH и е отдаден на 30-ата годишнина на групата. Новите оферти включват забавни колаборации. Групата е озаглавила турнето си The Funk Is Back, а в България The Brand New Heavies ще се изявят с вокал Анджела Ричи.

В Sofia Live Club от 20 ч., билети: 75 лева

24.01
История на изкуството за фенове


Поредната лекция от серията " История на изкуството за фенове " е отдадена на книгите часослови. Те съставляват украсени с миниатюри ръкописи, а лекторът Кристина Тужарова ще наблюдава тяхната история от XV до XVI век.

В " Зона 21 " от 19:30 ч., вход: 10 лева

24.01
Fiddler on the Roof


Музикалният спектакъл ще сложи за пръв път мюзикъла " Цигулар на покрива ", приет за класика в жанра. Творбата е дело на композитора Джери Бок и либретистите Джоузеф Стайн и Шелдън Харник. Сюжетът е по разказите Шалом Алейхем, а българският превод е дело на Валери Петров. Световната премиера на мюзикъла на Бродуей е през 1964 година, а у нас той ще бъде показан за пръв път.

В Музикалния спектакъл от 19 ч., цени: 15 - 40 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

25.01
Парти с пижами


" Музейко " провежда празненство с преспиване за деца от 7 до 13 година под надпис " Кукери и караконджули ". Програмата включва прожекция на кино лентата " Златната ябълка ", общ брой на самодиви и дефиле на костюмираните, ателие за направа на кукерска маска, тур с фенерчета и четене на национална приказка. Необходимо е децата да носят спални чували и шалтета и да имат компаньон на възраст над 25 години.

В " Музейко " от 18:30 ч., цена за възрастен (над 25 г.) + 1 дете (7 - 13 г.): 45 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

25.01
Последните самураи


" Азиатски следобеди " провежда специфична лекция, отдадена на самураите. На нея ще бъде обърнато особено внимание на разликата сред публично известната визия за тях и действителността. Ще имате опция да научите повече за техните оръжия, кодекса бушидо и някои от най-ярките персони измежду самураите.

В " Зала 21 " на бул. " Патриарх Евтимий " 2А от 15 ч., вход: 7 лева

25.01
Образование на процедура

Фестивалът " Намереното потомство " има за цел да откри метод българското обучение да поеме в по-практическа тенденция. Инициативата ще се организира с поддръжката на МОН и ще събере на едно място представители на образованието, науката и бизнеса. Очакват се новаторски работилници, демонстрации, опити. Лекционният модул, въпреки това, е ориентиран към повишение квалификацията на експертите, консолидираното на потвърдени, работещи способи в преподаването, които да подтикват повече триумфи.

В НДК от 10 ч., билет 25 лева

25.01.
От Витоша по-високо няма


Поредното издание на TEDxVitosha носи името " Високо. Високо. Високо " и ще се опита да отговори на въпроси като: по какъв начин наподобява светът от високо, от доста високо; гаранция за високо качество на живот ли са високите технологии; и какъв брой високо да застанем, с цел да ни видят. Инициативата ще събере на едно място 18 лектори от страната и чужбина с разнообразни призвания и специалности. Сред тях са Миролюба Бенатова, доктор Атанас Скатов, Боряна Узунова и други

В Театър " Азарян " от 9 ч., билети: 99 - 169 лева

25.01
Фотомайстори


Софийска фотографска школа провежда лекцията " Титани на портретната снимка ", по време на която ще показа творчеството на седем портретни фотографа. Лекцията е безвъзмездна, а местата са лимитирани и е належащо авансово записване на [email protected]

В Софийска фотографска школа от 10 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

27.01
Противовъзпалително хранене


Food connection и хранителният терапевт и съветник Михаела Белорешка провеждат кулинарен курс, отдаден на противовъзпалителното хранене. По време на курса ще можете да научите какво е инфектиране, кои са храните, които го предизвикват, храни, които да включите в менюто си, както и предписания. На място ще се подготвя и противовъзпалителен тоник от куркума, пълнен сладостен картоф, баунти хапки.

Във Food connection от 19 ч.

до 31.01
ВИК или пристанище


Фотографът Димитри Стефанов ще показа последния си план, озаглавен ВИК. Изложбата включва фотографии от пътуването му до Исландия, в които той прави завой от черно-бялата стилистика, в която е привикнал да работи. Всички фрагменти са в цвят и демонстрират метода, по който актьорът е видял Исландия. ВИК в действителност е игра на думи и идва от vík на старонорвежки, която значи дребен залив или вход към пристанище. Пристанището за фотографа е знак на избавление от суровата земя.

В кафе-галерия " Фотосинтезис "

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Домашно кино:

The Goop Lab

Холивудската актриса Гуинет Полтроу става непрекъсната част от редиците на Netflix със лично шоу, въодушевено от персоналния й бранд. Водени от любознанието си, тя и нейният екип преглеждат и разясняват така наречен Wellness тематики, свързани със здравето и душeвността ни. В рамките на шест половинчасови епизода те ще дават потребни препоръки на актуалните дами по въпросите, които ги вълнуват – по какъв начин да понижат напрежението, да реализират оптимално полово наслаждение, да минават през остаряването, като показват разнообразни лечения, процедури и експерти.
Премиера по Netflix, 24 януари

Берлински Вавилон III

Трети сезон на сериала, чието деяние се развива през есента на 1929 година в Берлин по време на размирните седмици преди краха на Уолстрийт. Инспектор Гереон Рат и Шарлот Ритър проверяват гибелта на актрисата Бети Уинтър. Звуковите филми завладяват кината и мнозина остават без работа, а един подозрителен арменец взема решение да опита шанса си като кино продуцент, само че скоро схваща, че киноиндустрията е също толкоз покварена като подземния свят. Черният Райхсвер набира сили за идващия опит да смъкна демокрацията. Но падне ли нощ, всичко, наподобява, се не помни и градът танцува на ръба на пропастта като за последно.
Премиера по HBO GO и HBO3, 24 януари от 21.50 ч.

The Stranger

" Непознаният " е книга на американския създател на бестселъри Xарлан Коубън, по която стрийминг платформата Netflix взема решение да направи екранизация. Осемте едночасови епизода на психологическия трилър се концентрират върху героят Адам Прайс – постигнал американската фантазия с влиятелна работа, семейство с две деца и прелестна къща, до момента в който се един ден не се появява чужд, който му сервира жестоки истини....
Премиера по Netflix, 29 януари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР