Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Част от темата Русия 2018 Трудната

...
Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Част от темата Русия 2018 Трудната
Коментари Харесай

Футболът стимулира продажбите на телевизори, бира и чипс

Илюстрация
Увеличаване
[Reuters] Смаляване
Част от тематиката Русия 2018
Трудната спортна дипломация на Путин

Домакинството на международното състезание по футбол няма да промени имиджа на съветския президент в западния свят
Още по тематиката
Кои браншове ще завоюват най-вече от международното състезание по футбол в Русия

Производителите на бира, спортно облекло и хазартният бизнес са измежду най-печелившите
11 юни 2018
Масово оживление

Обемите в търговията със спортни артикули и възходящият брой надпревари за фенове са знак, че българите спортуват повече
17 фев 2018 Това лято светът е футбол, а в такива интервали хората гледат телевизия, пият бира и употребяват месо (най-вече под формата на барбекю) и други храни. Накратко по този начин могат да бъдат разказани потребителските привички по време на огромни спортни събития като международни и европейски шампионати, олимпиади и други Те подтикват и търговията на дребно в две съществени категории - техника и бързооборотни артикули.

При техниката най-продаваният артикул преди и по време на огромните спортни събития главно е един - тв приемниците. Всъщност тези устройства са водачи по продажби всяка година. Което си има пояснение - българите са измежду най-големите консуматори на телевизия в Европа и приблизително прекарват към 3 ч. дневно в гледане на вести, сериали, спорт и други Но в лято с огромни спортни конгреси продажбите на тв приемници напряко избухват. И се оказва, че българските консуматори избират все по-големи екрани.

Пример са продажбите на 55-инчови и 65-инчови тв приемници. Според Илия Добрев от верига " Зора " те бележат трицифрен процентен растеж за интервала 15 май - 11 юни по отношение на същия интервал на предходната година. Над 300% е растежът при 65-инчовите, до момента в който при 55-инчовите е 200%. Което си има пояснение - през тази година предлагането на 65-инчови устройства е по-значимо, а и те са по-евтини по отношение на 2017 година Тенденцията на замяна на техниката към по-голям екран е от години - от приблизително 32-инчови преди 7 години до 49-инчови през предходната, а в този момент и нагоре. Цената на смарт тв приемниците е все по-достъпна, като даже такива с 4К-резолюция могат да бъдат купени за към 1000 лева Предпочитаната междинна цена на българския покупател е сред 700 и 1200 лева

Въпреки упованията за напредък в продажбите и на друга техника - хладилниците, в " Зора " към този момент не виждат някаква огромна смяна по отношение на предходната година. Според веригата повода е, че множеството купувачи имат обособен избран бюджет за покупка това лято и го влагат главно в тв приемници.

Бира, чипс и ядки
Световното състезание по футбол, както и всеки по-голям състезателен конгрес, генерира растеж в продажбите и на доста храни и питиета. И в " Лидл България " чакат повишено търсене на главните артикули, нормални за сходни спортни събития. " Подготвили сме разнородни оферти, които са разнообразни за всяка седмица от идното състезание. Акцентирали сме на повече и по-разнообразни предложения на бира, чипс, ядки, пица, разнообразни типове хапки, даже грил оферти. За дребните почитатели има и тематични сладоледи, които носят цветовете на седем национални футболни тима. Много от продуктите са и със специфична опаковка, която футболните почитатели елементарно ще разпознаят ", разясниха от веригата.

Увеличени продажби на бира, ядки, чипс и солети в дните на шампионата в Русия чакат и във веригата " Т маркет ". Те плануват и по-голяма консумация на зелени салати, картофи и олио. Част от производителите на алкохол са подготвили и специфични сбирки за международното футболно състезание – да вземем за пример на " съветска водка ", показаха от веригата. И прецизираха, че промоционалната листовка на " Т маркет " съдържа особено селектирани за шампионата оферти.

" Бирите, алкохолните и безалкохолните питиета обичайно подвигат продажбите си, само че мултинационалните производители вършат и специфични промоции с награди, с цел да усилят продажбите си, а ние като търговци ги поддържаме ", споделя Мирослава Георгиева, шеф " Маркетинг и реклама " на " Фантастико ". Според наблюденията на веригата по време на футболни шампионати пораства и потреблението на храни от така наречен топли точки, тъй като хората избират да не готвят у дома. " Увеличават се и продажбите на топки, стикери, комплекти за деца, въпреки че ние не сме представителни за тази ниша ", добави Мирослава Георгиева.

" Продажбите на бира през горещите летни месеци обичайно се усилват – един топъл юли или август е почти еднакъв на три зимни месеца като размер продажби. По време на огромни спортни събития тази взаимозависимост се укрепва ", разясняват от " Карлсберг България ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР