Илюстрация УикипедияУнищожете установките за ракетите Томахоук и бойните безпилотни самолети,

...
Илюстрация УикипедияУнищожете установките за ракетите Томахоук и бойните безпилотни самолети,
Коментари Харесай

Русия към САЩ: Унищожете установките за „Томахоук” и бойните безпилотни самолети

Илюстрация Уикипедия

Унищожете установките за ракетите " Томахоук " и бойните безпилотни самолети, с цел да се върнем в Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег.

Това прикани съветското военно министерство, представено от локални медии, съобщи news.bg.

``
реклама

Министерството на защитата на Русия предложи на Вашингтон да унищожи ракетните пускови установки Mk-41.

Mk 41 е корабна американска установка за отвесен пуск на управляеми ракети. Използва се на корабите от Военноморските сили на Съединени американски щати и други страни за изстрелване на ракети " Стандарт " SM-2, SM-3 и SM-6, ASROC, " Сий Спароу ", ESSM и " Томахоук ".

Ведомството привика военното аташе към посолството на Съединени американски щати и му връчи нота за спазване на контракта. Министерството отговори на протестна нота на Държавния департамент. Русия е предложила на Вашингтон да одобри редица ограничения, с цел да се върне към осъществяване на контракта.

Сред настояванията са Съединени американски щати да унищожи развърнатите на суша универсални пускови установки Мk-41, създадени за производство на пуск на крилати ракети " Томахоук ".

Съединените щати нарушават контракта в продължение на години, разгласи формалният представител на министерството Игор Конашенков. Вашингтон в действителност е основал условия за произвеждане на ракети, неразрешени от контракта.

Министерството декларира още, че Съединени американски щати не са дали доказателства, които да удостоверяват позицията им, че Русия нарушава контракта.

Припомняме, че по-рано Русия организира сполучливо тестване на междуконтинентална балистична ракета " Ярс ".

Това заяви Министерството на защитата на страната.

Посочва се, че задачата на пуска е " удостоверение на тактическите, техническите и летателните характерности " на комплекса.

През предходната година три съединения към Ракетните войски със стратегическо предопределение получиха комплекси " Ярс " с мобилно базиране.

Изпитанието идва след решението на Съединени американски щати да изоставен Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обсег. По време на речта за Състоянието на съюза президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че излизат от контракта с Русия.

В събота съветският водач Владимир Путин разгласи, че Русия ще приключи присъединяване си в контракта в отговор на решението на Вашингтон.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президента на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР