илюстрация: Синоптик бгПрез нощта валежите навсякъде ще спрат, а облачността

...
илюстрация: Синоптик бгПрез нощта валежите навсякъде ще спрат, а облачността
Коментари Харесай

Валежите спират, но иде студ. Затопляне – към четвъртък

илюстрация: Синоптик бг

През нощта преваляванията на всички места ще спрат, а облачността над множеството региони ще намалее до ясно време. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Минимални температури ще са сред минус 4 и 1 градуса, в София към минус 4 градуса, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде по-високо от междинното за декември.

Утре вятърът от северозапад ще се усили и с него в страната ще продължи да нахлува леден въздух. Облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места по високите полета на Западна България и Предбалкана ще превали слаб сняг. Максимални температури ще са най-вече сред 1 и 6 градуса, в София към 0 градуса, само че вятърът ще основава чувство за много по-студено време.

Над Черноморието ще има раздрана, най-вече забележителна облачност, само че ще остане без дъжд. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 5 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 11 - 13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява сняг. Ще духа мощен северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух, и температурите денем ще се намалят. Времето ще е студено с оптималната температура на 1200 метра - минус 3 градуса, на 2000 метра - към минус 10 градуса.

В сряда вятърът ще отслабне, ще е до сдържан от северозапад. Ще има променлива облачност, не са изключени изолирани слаби валежи от сняг. Минималните температури ще са сред минус 5 и 0 градуса, а оптималните - сред 5 градуса и 10 градуса.

В четвъртък времето ще бъде най-вече слънчево, в по-голямата част от страната вятърът ще стихне. Затоплянето ще продължи. dnes.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР