Илюстрация: ракетата “Либърти на стартовата площадка. Image credit : ATK Така

...
Илюстрация: ракетата “Либърти на стартовата площадка. Image credit : ATK
Така
Коментари Харесай

Ракетата “Арес 1” възкръсна под ново име “Либърти”. Очаква се да извежда хора в космоса през 2015 г.

 Liberty rocket

Илюстрация: ракетата “Либърти ” на стартовата площадка. Image credit: ATK

Така компанията-разработчик АТК с ракетата “Либърти ” и галактическия си транспортен съд се трансформира в следващия претендент, който работи по възобновяване на постоянните американски полети до околоземна орбита след пенсионирането на галактическа совалка.

“Ракетата „ Либърти “ ще ни разреши да поставим основата на сполучлива комерсиална галактическа стратегия и резултат в изискванията на световна конкурентоспособност, каквато Америка няма през днешния ден ”, оповестява Кент Ромингер, вицепрезидент и програмен управител на плана “Либърти ”. “Тази стратегия трансформира метода, по който вършим бизнес, и може да докара до позитивна смяна и за държавните планове ”.

Все отново ракетата “Либърти ” се отличава от “Арес 1 ” по втората степен, до момента в който първата степен и цялостният дизайн наподобява еднакъв. Втората степен на “Либърти ” няма да се задвижва от мотора “J-2X ”, който беше предвиждан за “Арес 1 ”, а от мотора “Вулкан 2 ”, който е основан в началото за европейските ракети “Ариана ”!

Така планът “Либърти ” се оказва взаимно разработван от три компании – АТК, управителната компания, която е виновна за твърдогоривната първа степен, галактическия транспортен съд, наземните интервенции и системите за преустановяване на полета при положение на повреда, Астриум, която е виновна за втората степен и мотора “Вулкан 2 ”, и Локхийд Мартин, която е виновна за някои подсистеми – които могат да включват авионики, навигация и надзор, системи за задвижване, системи за съединяване и други

Работата по ракетата “Либърти ” ще продължи. Независимо, че планът е придружен от песимизъм, ще бъде забавно да забележим дали АТК и останалите компании, които работят по нея, ще се оправят.

“Ние имаме вяра, че няма друга оферта, която да предлага сигурността на „ Либърти “, пространствеността на галактическия транспортен съд, обслужването и продуктивността ”, споделя Ромингер.

Публикацията е написана благодарение на информация от АТК и други материали от КОСМОС БГ.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР