Илюстрация Президентът Буш-старши със съпругата си Барбара при посещение на

...
Илюстрация Президентът Буш-старши със съпругата си Барбара при посещение на
Коментари Харесай

Почина бившият американски президент Джордж Буш- старши

Илюстрация
Президентът Буш-старши със брачната половинка си Барбара при посещаване на Белия дом през 2012 година

Увеличаване

Президентът Буш-старши със брачната половинка си Барбара при посещаване на Белия дом през 2012 година

Автор: Larry Downing Смаляване
Още по тематиката
Джордж Буш-старши е признат в болница
от Дневник,27 май 2018
Барбара Буш умря на 92 години
от Дневник,18 апр 2018 Бившият американски президент Джордж Буш- старши е умрял на 94-годишна възраст в дома си в Хюстън, щата Тексас, оповестиха международните организации, базирайки се на изказване на фамилията. Неговият наследник Джордж Буш-младши, който бе 43-тият американски президент, назовава татко си " доблестен човек и най-хубавият баща, който биха могли да си пожелаят един наследник или една щерка ".

Джордж Буш-старши бе президент на Съединени американски щати в интервала 1989-1993 година През неговия мандат приключи Студената война и бе даден старт на интервенцията " Пустинна стихия " против армията на иракския деспот Саддам Хюсеин, навлязла по това време в Кувейт, а известността му нараства след триумфа й.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Буш-баща обаче не съумява да завоюва втори президентски мандат в борба с Бил Клинтън, като се счита, че главната причина за това е влошената икономическа конюнктура в страната по това време и покачването на някои налози макар обещанието му, че това в никакъв случай няма да се случи. В политическата си кариера Буш-старши е бил още вицепрезидент на Роналд Рейгън, шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, конгресмен от Тексас и дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

В свое изказване американският президент Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания подчертаха " непоклатимото водачество и положителната преценка " на Буш-баща, казвайки още, че той е въодушевил генерации американци за работа в името на обществото. Предшествениците им Барак и Мишел Обама от своя страна оповестиха, че " животът на Буш е удостоверение за това, че службата в името на обществото е благородно и носещо наслада предопределение ".

Някогашният конкурент на Буш- татко Бил Клинтън пък уважи " вродената му и неподправена честност " и разгласи, че постоянно ще му бъде признателен за другарството, което са основали.

През последните години Буш-баща страдаше от паркинсон и се придвижваше в инвалидна количка, а международните медии съобщаваха на няколко пъти, че е постъпвал в лечебни заведения поради разнообразни здравословни проблеми. През пролетта умря и брачната половинка му Барбара Буш на 92- годишна възраст.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР