Илюстрация PexelsСредиземноморският циклон Янос, който вилнее в Западна Гърция, наводни

...
Илюстрация PexelsСредиземноморският циклон Янос, който вилнее в Западна Гърция, наводни
Коментари Харесай

Циклонът в Гърция наводни пътища и остави селища без ток

Илюстрация Pexels

Средиземноморският циклон " Янос ", който вилнее в Западна Гърция, наводни пътища и остави селища без ток.

Природната буря хвана в капан и български летовници на остров Кефалония, заяви бТВ. Нашите сънародници са на отмора на острова от 7 дни и в този момент се притесняват дали ще могат да се приберат с колата си, написа  

От посолството ни в Атина оповестяват, че са открили контакт с българите. Предоставена им е нужната информация, също по този начин и дипломатическата ни задача е в подготвеност да окаже спомагателна помощ при нужда.

Засега няма жертви и потърпевши, само че от Гражданска отбрана предизвестяват локалните поданици и туристи да не се приближават до морето в засегнатите региони.

Четири острова в Йонийско море са в окото на бурята " Янос ". Засегнати са Левкада, Закинтос, Кефалоня и Итака.

Наводнени са приземни етажи на къщи и хотели, прекратени са пътища, изкоренени са дървета от вятъра, отнесени са покриви. Бурята прекъсна част от фериботните връзки. Яхти и риболовен лодки бяха отнесени от морето или изхвърлени на брега.

" Не излизайте от къщи и не пътувайте ", приканва кметът на остров Закинтос.

Заместник-министърът по отбрана на жителите Никос Хардалиас съобщи пред БНР, че тази нощ естественият феномен ще има по-голяма дълготрайност и добави:

" С всички сили продължаваме изключителните ограничения на трите острова. Там се демонстрира мощен естествен феномен. С доста мощен вятър, извънредно проливни дъждове. Все още на островите има проблеми с електрозахранването. Продължаваме с оптимални старания с цел да възстановим подаването на ток. Има прекратени пътища ".

Пожарната и Гражданска отбрана оказват помощ в този час на хора, които не могат да излязат от наводнените къщи наоколо до град Ламия.

Мощният циклон нощес удари западните крайбрежия на Гърция със скорост напразно над 120 километра в час. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР