Илюстрация ФейсбукОбикновените пощенски услуги, предлагани от частните куриерски фирми, поскъпват

...
Илюстрация ФейсбукОбикновените пощенски услуги, предлагани от частните куриерски фирми, поскъпват
Коментари Харесай

Удар по джоба: Куриерските услуги поскъпват с 20%

Илюстрация Facebook

Обикновените пощенски услуги, предлагани от частните куриерски компании, нарастват с 20%, оповестява вестник " Сега ".Причината е, че върху тях към този момент ще се начислява Данък добавена стойност.

Освободени от налога остават само услугите на " Български пощи ". Промяната е уредена с ремонти в закона за пощенските услуги, които сега се гледат в Народното събрание.

В същото време Националната организация за приходите (НАП) изненадващо реши да търси от частните куриери Данък добавена стойност за тези услуги и със задна дата. Така фирмите ненадейно се оказаха данъчни извършители, дължащи милиони левове Данък добавена стойност на хазната. Повече от 10 години в конкуренция с " Български пощи " частните куриери оферират универсална пощенска услуга, която по Закона за Данък добавена стойност е освободена от облагане за доставка. Става дума за писма до 2 кг, в това число и предложени, както и на пратки до 20 кг, които, за разлика от другите колета, се доставят в период от 3 дни и не се връчват персонално на получателя, а в пощенската му кутия или в съответния офис на куриерската компания.

Сега обаче Националната организация на приходите (НАП) твърди, че освободени от Данък добавена стойност са само услугите на " Български пощи ", само че не и тези, предлагани от частните оператори.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР