илюстрация БулфотоЗа срок до 72 часа с постановление на прокурор

...
илюстрация БулфотоЗа срок до 72 часа с постановление на прокурор
Коментари Харесай

Разследват нелегален арсенал в Шумен! Открити са оръжия без номера, взривни вещества и патрони

илюстрация Булфото

За период до 72 часа с разпореждане на прокурор в Районната прокуратура в Шумен е бил арестуван 56-годишният Петър П. Мъжът е притеглен като обвинен за държане и предаване на различен на огнестрелни оръжия, муниции и взривни субстанции – закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 8 години.

На 20 октомври 2017 година към 9,30 часа по формирано досъдебно произвеждане е осъществено претършуване в дома на 52-годишния С. Д. от шуменското село Салманово.
В помещение на къщата, населявана от него, полицейските чиновници откриват боеприпас от 2 огнестрелни оръжия без номера и модели, взривни субстанции – тротилови пресовки, и муниции, оповестяват от Апелативна прокуратура - Варна.

52-годишният мъж е притеглен като обвинен по досъдебното произвеждане. С. Д. обяснил пред проверяващите, че откритото в дома му оръжие, муниции и гърмежи са му дадени от 56-годишния Петър П. 
Предприети са спомагателни процесуално-следствени дейности под управлението на Районната прокуратура в Шумен. Намерените огнестрелните оръжия, взривни субстанции и муниции били конфискувани от екип на СОБТ- Варна. Районната прокуратура в Шумен назначила балистични експертизи на конфискувания боеприпас. 
Обвиняемият Петър П. е осъждан неведнъж и е изтърпявал ефикасни присъди. Последно е бил лишен от независимост за период от 9 години. Предстои Районната прокуратура в Шумен да внесе искане в Шуменския областен съд за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Петър П.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР