илюстрация БулфотоНа съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във

...
илюстрация БулфотоНа съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във
Коментари Харесай

Напушен шофьор във Варна размахва среден пръст на полицаи, сега обаче се изправя пред съда

илюстрация Булфото

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е предаден 46-годишният Валентин Г. за ръководство на автомобил след приложимост на опиати – закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост до 2 години.

Автомобилът на подсъдимия бил засечен на 11 септември 2017 година към 10 часа от полицейски чиновници и спрян за инспекция, защото се движел без включени светлини. За нарушаването Валентин бил глобен с фиш.

В късния следобяд на кръстовище по бул. „ Сливница “ полицейският екип, глобил подсъдимия, и автомобилът на подсъдимия се оказали в две прилежащи ленти. Валентин Г. забелязал чиновниците на реда, които по-рано му издали фиш на нарушаване, извадил ръката си от прозореца на колата и посочил непристоен жест към служителите на реда. Снимал ги и с телефона си.

С подаден светлинен и звуков сигнал полицейският екип указал на Валентин Г. да спре автомобила си. Предприета била инспекция с техническо средство за далечен достъп, само че механически проблем я забавил. Тогава подсъдимият почнал да насочва обиди към чиновниците на реда. Валентин бил отведен в полицейско ръководство, където бил тестван с дрегер за приложимост на алкохол и опиати, който отчел позитивен резултат. Отведен бил и за кръвна проба.

Още същия ден мъжът бил предаден на съд по Указа за битка с дребното безчинство за обидите и неприличния жест към полицейските чиновници. С решение на Варненския областен съд му била наложена санкция в размер на 100 лв..

Заключението на съдебно-химическата експертиза на кръвната проба  е, че Валентин Г. е управлявал след приложимост на марихуана, което обяснило и държанието му.

Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР