Илон Мъск заяви, че шумно рекламираният му бой в клетка

...
Илон Мъск заяви, че шумно рекламираният му бой в клетка
Коментари Харесай

Мъск: Ще се бия със Зукърбърг в Италия

Илон Мъск съобщи, че шумно рекламираният му пердах в клетка с Марк Зукърбърг ще се състои в Италия, като управляващите там потвърдиха диалозите за осъществяване на „ огромно благотворително събитие “.

Макар че конфликтът сред двамата софтуерни титани към момента не е публично доказан, Мъск съобщи в своята обществена медия X – известна преди като Twitter – че подготовката напредва.

„ Говорих с министър-председателя на Италия и с министъра на културата “, написа Мъск, визирайки италианския министър председател Джорджа Мелони. „ Те се съгласиха за епично място. “

Италианският министър на културата Дженаро Сангиулиано удостовери, че е разговарял с Мъск за това „ по какъв начин да организираме огромно благотворително събитие, припомнящо историята “, само че съобщи, че възможен мач „ няма да се организира в Рим “.

Мъск явно се надява, че дуелът ще се организира в античния Колизеум, обект на международното културно завещание на ЮНЕСКО, като разгласява информация за концепцията в края на юни.

В изказване Сангиулиано съобщи, че всяко събитие с Мъск ще събере „ голяма сума, доста милиони евро, (които) ще бъдат дарени на две значими италиански педиатрични лечебни заведения “.

„ Това ще бъде и опция да разпространяваме нашата история и нашето археологическо, художествено и културно завещание в международен мащаб “, сподели той.

Мъск съобщи, че „ всичко, което се прави, ще бъде с почитание към предишното и сегашното на Италия “ и че приходите „ ще отидат за ветераните “.

Той съобщи, че мачът в клетка ще бъде ръководен от фондации, ръководени от него и Зукърбърг, а не от UFC, основаната в Лас Вегас промоутърска организация за смесени бойни изкуства.

Шефът на UFC Дана Уайт, който към момента търси присъединяване в събитието, съобщи тази седмица в подкаста на Майк Тайсън, че съгласно него борбата ще донесе доходи от 1 милиарда $.

Двамата софтуерни магнати, които понякога се закачат от разстояние, станаха директни съперници, откакто при започване на юли Meta на Зукърбърг пусна своята платформа Threads, сходна на Twitter.

В леко фриволно отклоняване Мъск разгласява фраза на латински език, която се превежда като „ възхитително е да се правиш на простак понякога “.

Мъск не загатва дата за препоръчаната борба, само че споделя, че може да се наложи да се подложи на „ лека интервенция “, с цел да позволи „ проблем с дясната ми лопатка, която се трие в ребрата ми “.

„ Възстановяването ще отнеме единствено няколко месеца “, добави той.

Най-богатият човек в света има титаниева пластина, която държи два прешлена дружно, само че в петък съобщи, че сега това „ не е проблем “.

Зукърбърг, който е фен на бойните изкуства и е взел участие в надпревари по джу-джицу, не разяснява незабавно./ПловдивПрес

 

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР