Илон Мъск се заразява с малария по време на сафари

...
Илон Мъск се заразява с малария по време на сафари
Коментари Харесай

Илон Мъск е бил на косъм от смъртта след като се е заразил с малария на сафари в Южна Африка

Илон Мъск се заразява с малария по време на сафари в Южна Африка през 2000 година и едвам не умира, твърди нова биография. Уолтър Айзъксън разказва в детайли близкото до гибелта прекарване на милиардера в нова биография, оповестена тази седмица.

Мъск се заразява с малария по време на отмора в Южна Африка, откакто през октомври 2000 година Питър Тийл го отстранява от поста основен изпълнителен шеф на PayPal.

Връща се за първи път в родната си страна, откакто отпътува за Канада на 17-годишна възраст.

По време на пътуването си Мъск и тогавашната му брачна половинка Джъстин Мъск отиват в резерват за диви животни. Според известията, когато се връща в Калифорния през януари 2001 година, той стартира да се усеща зашеметен, изпитва повтарящи се талази на настинка и стартира да повръща в незабавното поделение, което води до неправилно слагане на диагноза вирусен менингит.

Според книгата положението на милиардера се влошило, до момента в който „ пулсът му бил едвам осезаем “.

Г-н Мъск е диагностициран с малария едвам откакто доктор с опит в инфекциозните заболявания минава около леглото му в болница „ Секвоя “ в Редууд Сити и схваща, че има евентуално съдбовна форма на заболяването, която може да засегне централната нервна система или да аргументи „ изострен респираторен дистрес “, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Г-н Айзъксън разказва по какъв начин на Мъск са му били нужни пет месеца, с цел да се възвърне изцяло, откакто е бил подложен в интензивно поделение за 10 дни и лекуван с доксициклин и хлорокин.

Имейл, написан от ръководителя на отдел „ Човешки запаси “ в X.com – по-късно Paypal – до някогашните бизнес сътрудници на господин Мъск Питър Тийл и Макс Левчин, разказва по какъв начин той е бил „ в действителност единствено на часове от смъртта„, разкрива биографията.

Майката на основния изпълнителен шеф на Tesla Мей Мъск разказа тестването като „ ужасяващо “.

Спомням си доста ясно заразяването ти с малария. Бяхте в безсъзнание, жълти и треперещи в продължение на дни. Вкарваха и изкарваха тръбички от теб. Беше ужасяващо време. Съвременната медицина те избави.

Пише тя в X, прочут преди като Twitter.

Докато е бил в болница, тогавашните сътрудници на господин Мъск откриват, че той е сключил застраховка живот на стойност 100 млн. $ от името на X.com.

„ Ако той беше починал, всичките ни финансови проблеми щяха да бъдат решени„, оповестява господин Тийл пред Айзъксън.

Илон споделил на Айзъксън: „ Ваканциите ще ви убият. Също по този начин, Южна Африка – това място към момента се пробва да ме унищожи„.

Технологичният магнат е съосновател на онлайн банката X.com през 1999 година

Компанията се слива с друга платежна система – Confinity, която е съоснована от Тийл и Левчин, и се преименува на PayPal.

Айзъксън получи достъп до основния изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX през последните две години, чиято кулминационна точка бе публикуването на биографията на господин Мъск тази седмица.

Писателят е разговарял с няколко фигури, близки до господин Мъск, до момента в който е писал биографията, в това число с някогашната му другарка Граймс и някогашните му съпруги Талула Райли и Джъстин Мъск, както и с отчуждения му татко.

В книгата се твърди също, че Мъск и Граймс скрито са посрещнали трето дете, в допълнение към Х и 22-месечната им щерка Екса Дарк Сидерел. Не стана ясно обаче по кое време се е родил вторият им наследник, наименуван Техно Механикус или „ Тау “.

В биографията Айзъксън също по този начин написа, че братът на софтуерния магнат Кимбал Мъск и неговите другари „ мразели “ някогашната му другарка и актриса Амбър Хърд толкоз мощно, че това „ правело неприязънта им към Джъстин [първата брачна половинка на Мъск] бледа “.

В една от рецензиите на „ Ню Йорк Таймс “ се споделя, че биографията на Айзъксън основава портрет на господин Мъск като на „ непостоянно възрастно дете “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР