Илон Мъск представи малко повече детайли за транспортната система Hyperloop,

...
Илон Мъск представи малко повече детайли за транспортната система Hyperloop,
Коментари Харесай

Мъск очаква возенето в Hyperloop да струва 1 долар

Илон Мъск показа малко повече елементи за транспортната система Hyperloop, която създава и построява. Един от първите направления ще е от летището на Лос Анджелис до центъра на града, като Мъск чака билетът да коства единствено 1 $, заяви той на събитие на компанията, представен от онлайн изданието CNET.

Мъск желае да направи компания за бонбони

Покупките от интернет ще пътуват с 1000 км/ч

Проектът се развива от неговата компания The Boring Company. Името на компанията е игра на думи сред другите смисли на "boring ", измежду които е както "скучно ", по този начин и "сондаж " и "тунелопробивна " компания.

Пореден връх на Tesla… за загуба

От известно време тя към този момент построява тунела в Лос Анджелис и ще се употребява единствено от капсулите на Hyperloop, или както той назовава системата - просто Loop. Всяка капсула ще може да транспортира до 16 души със скорост от към 240 км/ч. По маршрута ще има и голям брой спирки, които даже може да са стотици и ще са с размерите на едно до две паркоместа. Те ще могат да се употребяват при нужда.

"Това е единственият метод, за който се сещаме, по какъв начин да помогнем на хроничния проблем с трафика в огромните градове ", споделя Мъск. За разлика от предходните си привички да дава и впечатляващо къси периоди за реализирането на плановете си, този път Мъск не дава никакъв ориентир за плана.

Компания на Мъск ще прави изкуствен интелект за мозъка

10 от най-откачените неща, в които има вяра Илон Мъск

Той загатва, че този тунел няма да е от същия вид, който ще се употребява от финалната версия на Hyperloop. Тя е планувана с мрежа от тунели из територията на Съединени американски щати, които да са с вакуум и в тях скоростта на капсулите ще е към 1000 км/ч.

Проектът в Лос Анджелис е за трупане на опит. "Ако построиш тунел в Лос Анджелис, значи можеш да го направиш на всички места ", споделя той. Според него бъдещето с летящи коли не е реалистично и няма да свърши работа. Той счита, че подземните транспортни системи са по-удачното решение и са предпазени от времето.

Освен по самата система, The Boring Company работи и по възстановяване на технологиите за тяхното прокопаване, посредством така наречен "къртици ". Работи се по машини, които да са три пъти по-мощни, да могат да работят без да стопират и да са по-евтини и тихи, с цел да не се усещат от хората над тях.

СПОРТ ЦСКА влезе в договаряния с Любо Пенев Гришо остава в огромната четворка за Ролан Гарос Отложиха решението за мача Пулев-Уайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР