Илон Мъск, който по-рано бе обвинен от американската Комисия по

...
Илон Мъск, който по-рано бе обвинен от американската Комисия по
Коментари Харесай

Илон Мъск ще плати глоба от 20 млн. долара и ще излезе от съвета на директорите на Tesla


Илон Мъск, който по-рано бе упрекнат от американската Комисия по скъпи бумаги и тържища (SEC) в машинация е сключил досъдебно съглашение с надзорните органи. Той е е съгласил да заплати санкция от 20 млн. $ и да напусне за три години поста ръководител на съвета на шефовете на Tesla, само че ще резервира поста си на общоприет шеф на компанията и не се задължава да признае виновността си, оповестява BBC.

SEC пресметна, че с туитите си, в които Мъск декларира желанието си да направи компанията Tesla непублична е въвел в илюзия вложителите, защото не е подхванал никакви ограничения за реализиране на това желание. В резултат обаче много вложители са изгубили средства.

Глобата от 20 млн. $ е наложена самостоятелно на Мъск, като още толкоз ще би трябвало да заплати и компанията Tesla. Този вид на споразумяване на разногласието се е оказал по-щадящ от претенции по-рано от SEC, отбелязва Военновъздушни сили. Регулаторът искаше освен да в профил Мъск от съвета на шефовете на Tesla, само че и изобщо да му се забрани за заема управителна служба, в каквито и да е компании, чиито акции се търгуват на борсата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР