Илон Мъск казва, че X ще финансира правни сметки, ако потребителите бъдат третирани несправедливо от шефове

...
Илон Мъск каза, че X, по-рано известен като Twitter, ще
Коментари Харесай

Илон Мъск каза, че X, по-рано известен като Twitter, ще плаща правните сметки на всеки, който е третирани несправедливо от своя работодател за дейността им в неговата социална медийна платформа.

В неделя г-н Мъск каза на потребителите, че финансовата помощ от неговата платформа няма да има „без ограничения“ .

Той помоли потребителите да „ни уведомят“, ако са преживели несправедливо отношение за публикуване или харесване на нещо.

По-рано известна като Twitter, платформата за социални медии беше преименувана миналия месец.

Г-н Мъск е самоопределящ се като "абсолютист на свободата на словото" и беше вокален в своите критики към политиките на платформата за модериране на съдържание преди поглъщането му.

Когато обяви, че поема Twitter през април миналата година, г-н Мъск каза, че „свободата на словото е основата на функционираща демокрация, а Twitter е дигиталния градски площад, където се обсъждат въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството“.

Илон Мъск съди активисти срещу омразата

Съвсем наскоро фирмата, която притежава Twitter, обяви, че съди организация срещу омразата, чиито изследвания критикуват платформата.

Центърът за противодействие на цифровата омраза (CCDH) направи проучване, което показа, че омразата и дезинформацията се „разпространяват като горски пожар в платформата под собственост на Мъск“.

X Corp обвини CCDH в "незаконни действия" за "неправомерно получаване на достъп" до нейните данни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР