Илон Мъск и преди е говорил, че лично може да

...
Илон Мъск и преди е говорил, че лично може да
Коментари Харесай

Илон Мъск заяви, че има 70 процента вероятност да се премести на Марс

Илон Мъск и преди е приказвал, че персонално може да се устреми към Марс, само че какъв брой евентуално е да извърши това пътешестване? Е, в този момент към този момент имаме и съответен %. В изявление за писмено предаване на НВО , ексцентричният милиардер съобщи, че вероятността да отиде на Марс е 70 % . По думите му, в последно време е имало много научни пробиви, които вършат постигането на тази цел все по-възможна.
И още нещо – пътуването ще е с еднопосочен билет. Мъск чака „да се реалокира там“.

Бизнесменът отхвърли пътят към Марс да е „спасителен проект за богатите“. За него една реклама за странствуване до Червената планета ще бъде като обявите за набиране на хора за ранните експедиции до Южния полюс , тъй като едно такова пътешестване на първо място е доста рисково. Дори да стигнете до Марс, там ще би трябвало да построите база и да оцелеете в ужасните условия. И въпреки да е допустимо да се върнете, това надалеч не е обезпечено.

„Подобно на изкачването на Еверест, тук става въпрос на първо място за предизвикателството“, споделя Мъск.

Той има прочут мотив за оптимизъм. Част от увереността му идва от новата ракета Starship (позната до момента като BFR) и това, че компанията му към този момент има визия за колонизацията на Марс. И въпреки не всички детайли да са още на местата си, за Мъск всичко това е повече въпрос на „кога“ хората ще го създадат, а не „дали“ ще стане въобще.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР