Илон Мъск и компанията му за изкуствен интелект xAI представиха

...
Илон Мъск и компанията му за изкуствен интелект xAI представиха
Коментари Харесай

Мъск пусна чатбот-бунтар с чувство за хумор

Илон Мъск и компанията му за изкуствен интелект xAI показаха своя първи чатбот. Той се споделя Grok и е " изработен да дава отговор на въпроси с комизъм и непокорен дух ".

Затова Мъск и xAI приканват: " Молим ви, не го използвайте, в случай че ненавиждате хумора! " Grok е изработен в духа на " Пътеводител на галактическия стопаджия ", като може " да дава отговор на съвсем всичко и даже да предлага какви въпроси да му зададете ".

Мъск споделя, че Grok разполага с повече и по-нова информация от GTP ботовете. Освен това може да приказва и по тематики, които другите ботове биха избягвали.

Разбира се, това не значи, че Grok ще е постоянно прецизен. xAI предизвестява, че Grok също може да генерира подправена или противоречаща си информация, като това за момента е неминуем резултат на огромните езикови модели. Освен това Grok е в ранна бета версия, като е квалифициран единствено два месеца. Засега ще е разполагаем в лимитирана тестова версия, налична за дребен брой хора.

Желаещите ще могат да се запишат в лист на чакащи, когато компанията стартира да усилва броя свободни места. Освен това " незабавно щом излезе от ранна бета, системата на Grok ще бъде налична за всички клиенти на X Premium+ ", споделя Мъск, без да показва период.

Той добавя, че ботът има достъп до информация в действително време през X. " Това е голямо преимущество по отношение на другите модели. Освен това обича сарказма. Нямам никаква визия, който го е научил на това ", добавя Мъск.

xAI разяснява, че има две съществени аргументи за основаването на Grok. Първата е, " да натрупаме противоположна връзка и да подсигуряваме, че сътворяваме AI принадлежности, които са от оптималната изгода за цялото човечество ". Втората е " да подкрепим изследванията и нововъведенията ". Целта е Grok да бъде асистент на всички за намиране и събиране на информация.

Засега Grok може да работи единствено с текст. xAI загатва, че той не може да употребява аудио или видео, само че те са планувани и ще бъдат добавени с течение на времето. Целта е ботът да може да се употребява по разнообразни способи и да предлага взаимоотношения в действително време.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР