Илон Мъск днес ще започне да съкращава служители на Twitter

...
Илон Мъск днес ще започне да съкращава служители на Twitter
Коментари Харесай

Мъск съкращава хиляди от Twitter, служители завеждат колективен иск

Илон Мъск през днешния ден ще стартира да редуцира чиновници на Twitter, твърди New York Times. Изданието се базира на имейл, изпратен до цялата компания.  Работната мощ на платформата, преди придобиването й от Мъск, беше 7 500служители.

Според копие на известието, забелязано от New York Times, чиновниците на са били известени в имейл, че стартират съкращения. Те са били инструктирани да се приберат у дома и да не се връщат в офисите в петък, когато съкращенията ще продължат. В известието, което е пристигнало от общ адрес и е подписано от Twitter, не се показва в детайли общият брой на съкращенията.

" В устрема си да сложим Twitter на здравословна почва, ще преминем през сложния развой на понижаване на световната ни работна мощ. Съзнаваме, че това ще засегне редица хора, които са дали своя скъп принос за Twitter, само че това деяние за жалост е належащо, с цел да се подсигурява триумфът на компанията отсега нататък. ", се споделя в имейла.

Според предходни вътрешни известия и източници на NYT наподобява, че към половината от чиновниците на Tуитър ще изгубят работата си, макар че може да мине време, до момента в който стане прочут окончателният брой. 

Междувременно чиновници на обществената мрежа  са завели групов иск във федерален съд в Сан Франциско поради желанията на новия ѝ притежател Илон Мъск да редуцира повече от половината личен състав, заяви Блумбърг, представена от Ройтерс.

Според чиновниците компанията прави съкращенията в нарушаване на федералния и калифорнийски закон, без да съблюдава предварителния период за предизвестие.

Мъск приключи придобиването на Tуитър за 44 милиарда $ на 27 октомври и незабавно уволни основния изпълнителен шеф и други водещи мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят описи с високо и ниско ефикасни чиновници, евентуално за редуциране на работни места.

Мъск приключи покупката на Tуитър за 44 милиарда $ на 27 октомври и незабавно уволни основния изпълнителен шеф и други топ мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят описи с високо и ниско ефикасни чиновници, евентуално за редуциране на работни места.

Най-богатият човек в света е подложен на напън да обезпечи финансова успеваемост на Twitter, показва NYT. Сделката е най-голямото изкупуване на софтуерна компания с взимане на заем в историята.

Милиардерът също по този начин натовари Twitter с дълг от към 13 милиарда $ за придобиването и би трябвало да заплаща към 1 милиарда $ годишно под формата на лихвени заплащания.

New York Times показва, че Мъск и Twitter не са дали отговор на настояването за коментар по случая.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР