Илон Мъск днес ще започне да съкращава служители на Туитър,

...
Илон Мъск днес ще започне да съкращава служители на Туитър,
Коментари Харесай

Илон Мъск започва съкращения на персонала в Twitter

Илон Мъск през днешния ден ще стартира да редуцира чиновници на Туитър, твърди New York Times. Изданието се базира на имейл, изпратен до цялата компания.    Работната мощ на платформата, преди придобиването й от Мъск, беше 7500служители.     Според копие на известието, забелязано от New York Times, чиновниците на Twitter са били известени в имейл, че стартират съкращения. Те са били инструктирани да се приберат у дома и да не се връщат в офисите в петък, когато съкращенията ще продължат. В известието, което е пристигнало от общ адрес и е подписано от Twitter, не се показва в детайли общият брой на съкращенията.  
Breaking News: Elon Musk will begin laying off Twitter employees on Friday. The 7,500 workers have been bracing for job cuts since he took over last week. https://t.co/B6q0WhNFmm
— The New York Times (@nytimes) November 4, 2022 " В устрема си да сложим Twitter на здравословна почва, ще преминем през сложния развой на понижаване на световната ни работна мощ ", се споделя в имейла. " Съзнаваме, че това ще засегне редица хора, които са дали своя скъп принос за Twitter, само че това деяние за жалост е належащо, с цел да се подсигурява триумфът на компанията отсега нататък. "

Според предходни вътрешни известия и източници на NYT наподобява, че към половината от чиновниците на Tуитър ще изгубят работата си, макар че може да мине време, до момента в който стане прочут окончателният брой. 
Мъск приключи покупката на Tуитър за 44 милиарда $ на 27 октомври и незабавно уволни основния изпълнителен шеф и други топ мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят описи с високо и ниско ефикасни чиновници, евентуално за редуциране на работни места.   Най-богатият човек в света е подложен на напън да обезпечи финансова успеваемост на Twitter, показва NYT. Сделката е най-голямото изкупуване на софтуерна компания с взимане на заем в историята.   Милиардерът също по този начин натовари Twitter с дълг от към 13 милиарда $ за придобиването и би трябвало да заплаща към 1 милиарда $ годишно под формата на лихвени заплащания.    New York Times показва, че Мъск и Twitter не са дали отговор на настояването за коментар по случая.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР