Илияна Йотова се закле в Народното събрание на България, в

...
Илияна Йотова се закле в Народното събрание на България, в
Коментари Харесай

Плевнелиев подхвана случая "Скрипал", но тежко засрами Илияна Йотова! Обяви намираме ли се в Студена война

" Илияна Йотова се закле в Народното събрание на България, в наличието на българския патриарх, не му целуна ръката и не му коленичи. Като пристигна съветският патриарх вицепрезидентът ни коленичи. Това е доказателство до каква степен българският политически хайлайф не е наясно какво тъкмо прави ". Това съобщи в ефира на " Събуди се " някогашният държавен глава Росен Плевнелиев.

" Скандалните дейности в последните 10 години са не едно и две от страна на Москва. То не беше Грузия, от която Русия отдели територия, повтори се в Азербайджан, повтори се и в Украйна. Нека родният политически хайлайф да си спомни, че Русия извърши хакерска атака към България. Искаше ми се още тогава да покажем темперамент и да реагираме. Това, което се случва сега, е изгонването на съветски разузнавачи. Мисля, че и България трябваше да го стори, с цел да покаже взаимност с Англия " , сподели Плевнелиев.

" Голяма част от родния политически хайлайф не желае да организира диспути. Трябва да създадем своя избор, тъй като към този момент разкрачената позиция сред Европа и Русия не работи ", съобщи някогашният държавен глава.

" Председателството ни е доста сполучливо, за което благодаря на всички от все сърце. Все отново ние трябваше да заявим своята принадлежност, а точно към Европейски Съюз и НАТО. На мен ми се е налагало да спирам не един съветски полет, до момента в който бях президент. Руснаците не един път се пробваха против всички правила да престъпват въздушните ни граници. Трябва да покажем темперамент ", сподели той.

" Русия не е демократична страна. Притесняваме се, че младите българи отиват на Запад, само че същото е и с руснаците. В Русия няма господство на правото, това не е модел, който ние да следваме. Затова дано се държим в фамилията на Европейски Съюз. Затова желая да демонстрираме своята принадлежност и да работим за европейското единение. Преизбирането на Путин ще има тежки последици за нас, тъй като той има вяра в политиките на 19 век. Той мисли, че Великите сили имат свои периферии, които би трябвало да отстояват. Исках по случая " Скрипал " да застенем и да отстоим демократичното си бъдеще с Европейски Съюз ", сподели той.

" Не се намираме в Студена война. Това разбиране ще ни докара единствено до недоумение на обстановката. Дадох доста изявленията по тематиката. Ние се намираме в нов стадий на развиване, плуваме в непознати води. Трябва да си даваме сметка какъв брой е тежка обстановката. Ние се намираме в Студен мир. Виждаме похватите от времето на студената война и опити за намаляване на съперника, само че няма подобен изтъкнат спор ", съобщи Плевнелиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР