Илияна Йотова бе гост на 50-годишния юбилей на Професионална гимназия

...
Илияна Йотова бе гост на 50-годишния юбилей на Професионална гимназия
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Взаимната връзка между образованието и бизнеса трябва да се поощрява

Илияна Йотова бе посетител на 50-годишния празник на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик.

„ Взаимната връзка сред образованието и бизнеса би трябвало да се насърчава. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си за 50-годишния празник на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в град Пазарджик.

„ Това е една от най-значимите професионални гимназии в цяла България, която приготвя фрагменти за хранително-вкусовата, химическата, фармацевтичната и парфюмерийната промишленост “, означи вицепрезидентът. По думите й гимназията е положителният образец, че свързването на образованието с бизнеса и работодателите е партньорство, което подсигурява качеството на образованието и сигурността за професионална реализация.

„ Промяната стартира от учебни заведения като вашата гимназия и демонстрира, че дуалната система е положителната система за развиване на нашите деца. Тази смяна се случва с помощта на хора като Вас – чудесно готови фрагменти и смели експериментатори. “ С тези думи Илияна Йотова поздрави шефа - Тодор Джамбов, преподавателите и сътрудниците на гимназията.

„ Освен храм на знанието, класната стая е и мястото, в което се учим да бъдем същински хора, учим се на приемливост и взаимно почитание “, означи вицепрезидентът.

„ Няма бариери, когато фантазиите са огромни и светли. Когато сте изпълнени с човешка добрина, нищо не е невероятно “, обърна се Илияна Йотова към възпитаниците на гимназията, която е в листата на новаторските учебни заведения.

Вицепрезидентът връчи юбилейни грамоти на най-успешно представилите се участници в състезанието за есе и рисунка. Специална грамота бе дадена и за принос към издигане престижа на учебното заведение и интензивно присъединяване в извънкласни действия.

Тържеството, чието мото бе „ С обич и добрина – единни към прогрес “, приключи със театър за положителните каузи, вярата и другарството, показан от театрално студио под управлението на Елисавета Кланска – старши преподавател по британски език. В спектакъла участваха и деца в неравностойно състояние и с увреждания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР