Илиян Радулов завърши сезона си по най-добрия възможен начин, завоювайки

...
Илиян Радулов завърши сезона си по най-добрия възможен начин, завоювайки
Коментари Харесай

Трети в света до 18 години: Илиян Радулов е сред призьорите на юношеския Мастърс!

Илиян Радулов приключи сезона си по най-хубавия вероятен метод, завоювайки трето място на Мастърса на осемте най-хубави юноши в света, който се организира в китайския град Чънгду. Българинът прескочи груповата фаза с актив от две победи и една загуба, а на полуфиналите отстъпи в оспорван конфликт от бъдещия първенец - Джоел Шверцлер от Австрия.

Днес 18-годишният българин реализира победа в дребния край против Бранко Джурич от Сърбия, надигравайки го с крайното 6:2 2:6 3:6 и по този начин можеше да стъпи на почетната стълбичка в надпреварата. Радулов има право да се състезава и следващата година при юношите, само че той към този момент завоюва първата си професионална купа при мъжете на " фючърса " в Пазарджик и евентуално ще играе единствено на " мейджър " шампионатите при подрастващите, а другояче ще е напълно съсредоточен върху изявите си в професионалния тенис.

Днешното достижение на младока е второ сходно в историята на българския тенис, откакто Адриан Андреев също приключи трети на юношеския Мастърс през 2018-та година.

Източник: БФТ

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР