Илиана Райчева Сиракова, известна като Илиана Раева, днес празнува рожден

...
Илиана Райчева Сиракова, известна като Илиана Раева, днес празнува рожден
Коментари Харесай

Легендата Илиана Раева празнува днес

Илиана Райчева Сиракова, известна като Илиана Раева, през днешния ден чества рожден ден.

Тя е председателка на Българската федерация по художествена гимнастика, някогашна състезателка и треньорка - на клуб " Левски " и националния тим, едно от " златните девойки " на Нешка Робева.

Илиана е Европейска шампионка, носителка на 5 златни медала.

Ето кариерата й:

- 1978 година - европейско състезание в Мадрид, Испания - 6-о място в многобоя.

- 1979 година - международно състезание в Лондон, Англия - 4-то място в многобоя, златен орден на бухалки и сребърен орден на топка.

- 1980 година - европейско състезание в Амстердам, Нидерландия - златен орден в многобоя и златни медали на въже, обръч и бухалки и сребърен орден с лента.

- 1981 година - международно състезание в Мюнхен, Западна Германия - сребърен орден в многобоя, сребърни медали на обръч и лента и бронзов орден на въже.

- 1982 година - европейско състезание в Ставангер, Норвегия - бронзов орден в многобоя, сребърен орден на въже и бронзови медали на обръч, бухалки и лента.

Собственичка е на клуба по художествена гимнастика " Илиана ".

През 2017 година Академията за мода я отличава с наградата за най-стилни и сполучливи българи " БГ фешън икона ". През 2023 година е наградена с медал " Стара планина " - I ст. за " извънредно огромните ѝ заслуги в региона на спорта ".

Почетен жител на София.

Честит празник на легендата!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР