Илиан Илиев направи първо изявление, след като категорично бе избран

...
Илиан Илиев направи първо изявление, след като категорично бе избран
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Да не гадаем за бъдещето ми в Черно море

Илиан Илиев направи първо изказване, откакто изрично бе определен за най-хубавия ментор. 

Треньор №1 на България за 2023 година Илиан Илиев разяснява разнообразни тематики, свързани с Черно море, националния тим и Българския футболен съюз, откакто получи премията си по време на церемонията за Футболист №1 на България за 2023 година, пише topsport.bg.

" Отново бях измежду номинираните, като и тази година завоювах, което е голямо самопризнание. В Черно море ми дадоха опция да работя умерено и сигурно още не дръзвам да мисля за момента, в който вероятно ще би трябвало да се разделим и ще ми бъде последният мач, защото във футбола всичко се случва.

Много съм признателен на управлението и на хората, с които работя, от първия до последния човек в клуба, защото не са доста местата в България, в които може да получиш такава опция ", стартира Илиев във връзка шанса, който е получил да работи умерено в Черно море.

" Да не гадаем, просто го споделям, има го в контракта, само че има 3 месеца до тогава, да не прескачаме стадиите ", сподели той за бъдещето си при " моряците ".

Той разяснява и избора на Георги Иванов-Гонзо за нов президент на БФС: " Ние към този момент бяхме дружно, той като механически шеф на националните тимове, в два мача бяхме дружно. Доста неща си изговорихме, около жребия, до момента в който пътувахме, също си казахме много неща, надяваме се да получим поддръжката и противоположното - да стартират някои промени във футбола ни, които да оказват помощ на българския футбол да се развива и вероятно да имаме повече избор за български футболисти.

Колкото и да ни е неприятно, видяхте, че в множеството ни номинации, 80 или 90% завоюваха чужденци. Това нещо, с напъните на всички в България, би трябвало да го променяме последователно. Не че не желаеме чужденци, изключително когато са положителни ".

" Най-важна е инфраструктурата, а като приказваме за подрастващи, доста е значимо треньорите да са добре подготвени, с цел да дават познания на децата, а не да има единствено частни школи, което е добре, само че тези хора би трябвало да са подготвени, с цел да излизат футболисти ", сподели той за работата с подрастващите.

Относно декларираните цели от Георги Иванов-Гонзо, една от които е класиране на Световното през 2026 година, Илиев бе безапелационен:

" Естествено, естествено е, че върху нас пада това, върху мен. Имаме контроли, по-късно имаме Лига на нациите, в която би трябвало да спечелим групата и да качим една лига нагоре. Целта е реалистична, тъй като аз като пристигнах, споделих, че доста сме свалили равнището и нямаме топ футболисти на международно равнище, само че имаме положителни футболисти и в случай че им дадем самочувствие, те могат да реализират огромни резултати ".

" На нас ще ни е мъчно да станем първенец като знаете организацията в българския футбол, а и другите имат по-голяма ширина. В националния тим се надявам в идната година-година и половина да създадем боеспособен тим, да вадим повече момчета в чужбина.

И двете цели са мъчно достижими, само че са действителни ", сподели той по отношение на това, кое е по-възможно - Черно море да стане първенец или България да се класира на огромно състезание.

" Точно това е ролята на публицистите, да не омаловажаваме труда на който и да е тим. Танзания игра за Купата на Африка, аз съм работил в Африка и знам на какво са способни тимовете там. Ние не можем да подценим който и да е тим и това го споделят нашите резултати ", приключи Илиев по отношение на идния мач против Танзания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР