Или как да създадете и управлявате умствен импулс, който ще

...
Или как да създадете и управлявате умствен импулс, който ще
Коментари Харесай

Науката доказа защо успехът ражда успех

Или по какъв начин да създадете и управлявате мисловен подтик, който ще помогне на вас и бизнеса ви да съумеете

Хората сме като някои животни, написа Мениджър Нюз. Реагираме по-добре на триумфа, в сравнение с неуспеха. Томове са изписани за това по какъв начин да се учим от грешките си. Какво обаче споделя науката за триумфа? Последните изследвания в неврологията потвърждават, че нищо не ни прави толкоз преуспели, колкото честото възприятие, че сме постигнали триумф.

Учени от Масачузетския софтуерен институт и университета в Харвард откриха, че когато научим нещо ново или реализираме даже и дребна цел сами, мозъкът ни награждава да изпитваме наслаждение, като покачва равнището на хормона допамин. Някои хора даже се пристрастяват към това наслаждение и стават подвластни от постигането на триумф.

Тези заключения са потвърдени за следващ път. Голямата вест на учените е, че колкото повече съумяваме, толкоз по-дълго мозъкът ни задържа нужната информация, която ще ни помогне да успеем още веднъж.

Как тези заключения се ползват към бизнеса? Сега към този момент знаем, че колкото по-често честваме триумфите си, толкоз повече те ще ни застигат - поради метода, по който мозъка ни работи и обработва настройките ни и процесите на мислене. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР