или градски транспорт за семействата, които имат доход под максималния

...
или градски транспорт за семействата, които имат доход под максималния
Коментари Харесай

Окончателно: Ще има ваучери за гориво или градски транспорт


или градски превоз за фамилиите, които имат приход под оптималния застрахователен предел за страната. За тази година той е 3400 лева Това взеха решение депутатите, които одобриха дефинитивно измененията в закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз, импортиран от ГЕРБ.

Очаква се в едномесечен период Министерският съвет да създаде разпоредба с разпоредбите, по които всеки може да кандидатства за този тип помощ. Ако имате кола, ще може да се възползвате от ваучер за гориво. Ако нямате, ще може да получите ваучер за градския превоз.

Парите ще влизат във фонд за енергийна сигурност и ще идват от облагане на на фирмите, които преработват недопечен петрол от съветски генезис.

„ Ако 3 милиарда е свръхпечалбата на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ и на групата компании, регистрирани в Швейцария, Холандия и така нататък, страната ще прибере 70% от тази сума или 2 милиарда лева във фонда за енергийна сигурност. Ако разделим тази голяма сума от 2 милиарда лева на броя на водачите, се получава, че всеки водач в България ще получи по към 1000 лева годишно “, сподели Делян Добрев, ръководител на Комисията по енергетика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР