Илън Мъск заяви, че ще построи в Европа верига от

...
Илън Мъск заяви, че ще построи в Европа верига от
Коментари Харесай

Мъск започва изграждането на верига бързи зарядни станции в Европа

Илън Мъск съобщи, че ще построи в Европа верига от бързи зарядни станции за електрическите автомобили, която ще се простира от Ирландия до Киев и от Норвегия до Турция. Според оповестената карта, през 2019 година в България ще бъде издигната една станция за бързо зареждане на електрически автомобили.

Главният изпълнителен шеф на Tesla подсети, че през днешния ден станциите Supercharger дават опция за осъществяването на дълги и приятни пътешествия в Съединени американски щати, Канада, Китай и част от Европа. В тези региони няма заплаха електрическият автомобил да остане незареден. Освен това, електричеството е доста по-евтино от бензина, а електрическите автомобили съвсем не изискват техническо обслужване. Според пресмятанията и анализите, годишната поддръжка на Model 3 е с $1000 по-евтина от бензиновия аналог.

Yes. Supercharger coverage will extend to 100% of Europe next year. From Ireland to Kiev, from Norway to Turkey. https://t.co/7FQZgLCTVJ

— Elon Musk (@elonmusk) December 26, 2018

„Но най-важното е, че всеки електрически автомобил, без значение дали на Tesla или на някой различен, има значимо значение за околната среда. Всеки път, когато някой избира електрически автомобил, бъдещето става малко по-светло“ – сподели Мъск.

Ръководителят на Tesla добави, че ще построи нови зарядни станции по всички автомагистрали и съществени трасета на Тексас, както и в Мексико. Компанията води договаряния за изграждане на зарядни станции непосредствено в жилищните региони, тъй като те не замърсяват околната среда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР