Икономист развенча прогнозата на вицепремиера Асен Василев, че инфлацията до

...
Икономист развенча прогнозата на вицепремиера Асен Василев, че инфлацията до
Коментари Харесай

Икономист: С тези мерки правителството ще метне „бялата кърпа“ и следващите да се оправят

Икономист развенча прогнозата на вицепремиера Асен Василев, че инфлацията до края на годината ще бъде към 10-11%.

„ Инфлацията на годишна база ще е доста по-голяма от тази, която предвижда Асен Василев. Тя единствено сега е към 14%. Икономиката е като транспортен съд, с него не може да вършиме дрифтове и остри завои. Според мен инфлацията към края на годината ще е 18-20%, а може и повече “, изрично съобщи доцент Григор Сарийски.

„ Мерките на калпак не оказват помощ, в случай че се продължава с тези ограничения, държавното управление ще метне „ бялата забрадка “ и ще би трябвало идващите да се оправят “, сподели Сарийски.

Според него няма да осъществим критериите за Еврозоната, само че най-вероятно, съдейки от това, че ни тикат натам, просто ще има дерогация на критериите. „ Това значи, че критериите ще бъдат занижени и ще може да влезем там, каквото и да вършим “, безапелационен е доцентът.

„ Това ще ни изиграе доста неприятна страна. Ако вкарате такава страна в еврозоната, е като да пуснете играч от 50 кг. с двойно по-тежки. Той ще е употребен като пушечно месо. Няма смисъл от това нещо. България към този момент поема по гръцкия сюжет “, скептично предвижда той.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР