Икономист иска национално допитване за въвеждането на еврото. Единствено така

...
Икономист иска национално допитване за въвеждането на еврото. Единствено така
Коментари Харесай

Икономист иска национално допитване за въвеждането на еврото

Икономист желае национално допитване за въвеждането на еврото. Единствено по този начин решението ще е демократично, разяснява той.

" Определено енергийното съдействие и това, което се случва в енергетика, е най-важно сега. Добра вест е, че към този момент се намират някакви различни източници на газ, предвид на прекъсването на газа от Русия. Това се случва, съгласно мен, с известно забавяне. Най-вероятно, обратно на това, което държавното управление споделя, цената няма да е по-евтина на тези различни доставки, тъй като с актуалните стопански действителности няма по какъв начин американският газ да е по-евтин от съветския, изключително в този миг.

Но е значимо да се подсигурява нужното количество – това би трябвало да е приоритет номер 1. " Това разгласи пред БНР икономистът Георги Вулджев.

Икономистът изясни, че на локална почва – " Булгаргаз " взема малко озадачаващи решения през последните няколко седмици. Например няма планирани цени за българския енергиен пазар за май и юни. И това, че не се разгласяват планирани цени, основава безпорядък най-много за бизнеса.

" Категорично е неточност в този стопански подтекст да се приема еврото и това приемане би трябвало да се отсрочи. Това е прекомерно значимо решение, с цел да се взема толкоз нееднозначно. Всички социологически изследвания демонстрират, че няма либерален мандат за това решение и би трябвало да се предприеме национално допитване по тематиката. Това ще е единственият метод, по който такова решение може да бъде законно.

Моята персонална позиция е, че ние нямаме какво да спечелим. Надявам се тези политици, които желаят да ни вкарат еврото, да го създадат по по-прозрачен метод – да се изготвят отчети и разбори за това какви стопански последици се чакат за България ", добави Вулджев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР