Икономиката на САЩ е нараснала с годишен темп от 7%

...
Икономиката на САЩ е нараснала с годишен темп от 7%
Коментари Харесай

Американската икономика нараснала със 7% през последното тримесечие на 2021 г.

Икономиката на Съединени американски щати е повишена с годишен ритъм от 7% през последните три месеца на 2021 година. Това сочат леко поправени към покачване данни, оповестени през днешния ден и представени от Асошиейтед прес. 

За цялата  2021 година най-голямата международна стопанска система регистрира напредък от 5,7% - най-силният за календарна година от скока със 7,2%  през  1984 година, който бе предшестван от тежка криза. 

Досега от началото на годината вероятностите за стопанската система са доста по-мрачни на фона на ускоряващата се инфлация, по-високите лихви по кредитирането, неспокойните финансови пазари и вероятността за сериозен боен спор, породен от експанзията на Русия против Украйна. 

 Бизнес интензивността е под напън и поради напрежението във веригите за доставки, което води до дефицит на съставни елементи и артикули. Американските семейства също така тази година няма да получават помощ от държавното управление. 

 Международният валутен фонд предвижда, че растежът на стопанската система на Съединени американски щати тази година ще се забави до 4%. Растежът обаче може да се окаже още по-слаб поради идните покачване на водещите лихви на Управлението за федерален запас. 

 Инвазията на Русия в Украйна и възможните последствия за международните енергийни пазари също ускоряват несигурността за икономическите вероятности.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР