Икономиката на Русия ще отчете по-малко икономическо свиване от очакваното

...
Икономиката на Русия ще отчете по-малко икономическо свиване от очакваното
Коментари Харесай

Обрат! Какво става с икономиката на Русия

Икономиката на Русия ще регистрира по-малко икономическо стесняване от предстоящото през идващите години. Тя може да се върне към напредък на тримесечна база още от края на 2022 година, оповестява „ Ройтерс ”, предава Нова.

Министърът на стопанската система Максим Решетников разгласи, че държавното управление предвижда стесняване на Брутният вътрешен продукт на Русия с 2,9% за 2022 година Това е усъвършенстване на прогнозата от август, съгласно която се очакваше 4,2% годишен спад.

Руски публични представители оповестиха представянето на стопанската система през последните месеци, като споделиха, че тя се държи доста по-добре от предстоящото, поради западните наказания, наложени поради войната.

През април, откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна, министерството предизвести, че стопанската система може да спадне с повече от 12% за година.

Междувременно съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът не съблюдава обещанието си да помогне на съветските храни и торове да доближат международните пазари.

„ Нашите западни сътрудници не вършат това, което ни беше дадено по линия на генералния секаретар на Организация на обединените нации. Не вземат решения за изключване на логистичните наказания, които пречат на свободния достъп на съветско зърно и торове до интернационалните пазари. Ние работим с генералния секретар на Организация на обединените нации и с неговия екип, с цел да може договореностите, подписани в Истанбул сред Организация на обединените нации и Руската федерация, да бъдат изпълнени от секретариата на Организация на обединените нации ”, съобщи Лавров.

Споразумението остава единственият забележителен дипломатически пробив в продължаващата към този момент шест месеца война на Русия в Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР