Икономиката на Русия най-накрая не издържа и 8 месеца след

...
Икономиката на Русия най-накрая не издържа и 8 месеца след
Коментари Харесай

Руската икономика се предаде и изпадна в рецесия

Икономиката на Русия най-сетне не устоя и 8 месеца след нахлуването в Украйна изпадна в криза. Брутният вътрешен артикул на страната е паднал с 4% през третото тримесечие на годината по отношение на същия интервал на предходната година, по данни на Руската статистическа организация Росстат, представени от Business Insider. Това е второто следващо стесняване на стопанската система след регистрирането намаляване от 4,1% на годишна база през второто тримесечие. Това значи, че Русия е изпаднала в техническа криза след две следващи тримесечни свивания.

Въпреки че дефиницията в учебника не е безусловно показателна за сериозен спад. Свиването на Брутният вътрешен продукт на Русия през третото тримесечие е по-слабо от предстоящите 7 на 100.

В изказване Елвира Набиулина, гуверньор на Руската централна банка, акцентира, че страната би трябвало да прегледа икономическата обстановка „ доста трезво с отворени очи ” и да бъде готова за всяко развиване, съобщи осведомителната организация Интерфакс.

„ Да, обстановката може да се утежни, ние разбираме това. Необходимо е неотложно преструктуриране на стопанската система “, съобщи пред депутатите от Думата Набиулина. Централната банка предвижда стопанската система на страната да се свие с 3-3,5% през 2022 година

 

Сривът на съветската стопанска система е резултат от месеци напън и усилване на глобите против Москва поради войната в Украйна. Международните компании всеобщо напуснаха Русия, а огромна част от нейните валутни и златни запаси бяха замразени.

И до момента в който твърдите цени на силата поддържаха стопанската система за известно време, вълната наподобява се обръща - частично заради заповедта за частична готовност на президента Владимир Путин, която накара мнозина да изоставен страната.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР