Икономиката на Европейския съюз през миналата година е нараснала с

...
Икономиката на Европейския съюз през миналата година е нараснала с
Коментари Харесай

Европейският съюз с най-голям икономически ръст от 10 години

Икономиката на Европейския съюз през предходната година е повишена с най-бързите си темпове през последното десетилетие. Това демонстрират данните на европейската статистическа работа " Евростат ", представени от международните информационни организации.

Европейският съюз е отбелязал растеж от 2,5 % през 2017 година, което е най-силното му показване от 2007 година насам, когато икономическият растеж е бил 2,7 на 100.

През последното тримесечие както целият Европейски Съюз, по този начин и еврозоната, в която членуват 19 страни, са отбелязали растеж от 0,6 % спрямо предходното тримесечие.

Германия, най-голямата стопанска система на Европейски Съюз, е отчела напредък от 0,6 на 100 в последната четвърт на 2017 година Франция също се е разраснала с 0,6%, до момента в който растежът на Испания е бил даже още по-силен - 0,7 %.

Общо през 2017 година растежът на еврозоната е бил 2,5 %, което е най-бързият напредък след трите %, регистрирани през 2007 година

Тези последни данни удостоверяват прогнозите, оповестени от " Евростат " в края на януари, които се основаваха на по-ограничени данни.

Икономисти разясняват, че огромна част от растежа през миналата година се дължи на четирите съществени стопански системи в еврозоната: Германия, Франция, Италия и Испания.

Източноевропейските стопански системи обаче, в това число Латвия и Словакия, са се развивали " изключително бързо ".

Отбелязва се, че силата на стопанската система в еврозоната идва най-много от политиката на тласъци на Европейската централна банка, които понижиха цената на парите, т. е. разноските за обслужване на заеми фрапантно се свиха.

Освен това доверието е достигнало рекордни нива след спешните години в еврозоната, а безработицата е доближи равнищата си отпреди рецесията./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР