Икономиката е на едно от най-добрите си състояния за последните

...
Икономиката е на едно от най-добрите си състояния за последните
Коментари Харесай

Анализаторите от ЕЛАНА Трейдинг не очакват изненади и сътресения в световната икономика


Икономиката е на едно от най-хубавите си положения за последните 10 години и изненади през 2019 година не се чакат. Това разяснява основният капиталов съветник на Елана Трейдинг Цветослав Цачев в лекцията си „ Новата лихвена политика и нейното отражение върху главните финансови активи “, в границите на Мастер клас. В рамките на ревюто на другите лектори бе прегледана новата парична политика на Съединени американски щати и резултатите, които ще се усетят от световната стопанска система и финансова политика, за какво към момента се заобикалят държавните облигации, дали е надут софтуерният бранш и може ли да се продължи да се влага в него, какво се случва с петрола и скъпоценните метали.

Централните банки сега подгряват лихвите. Повишението на лихвата е единствено заради една причина – в случай че нещо се случи банките да имат запаси да се оправят с възможна рецесия.

Сега стопанската система е на едно от най-хубавите си положения за последните 10 години. Рискът е обвързван с зараждащите пазара, сподели Цачев, като приведе и съответните доводи. На този декор той изясни и повишаването на $ и политиката на Федералния запас на Съединени американски щати. През 2018 година се следи последователно доближаване на дълготрайната и краткосрочната рента, като процесът ще се ускори през 2019 година Десетгодишните облигации доближиха връх в доходността си тази година и през идната не се чака смяна. Негативни резултати върху стопанската система не се следят през тази година, а през 2019 година се чака да има отрицателни резултати върху задлъжнелите браншове и семействата.

Ситуацията на пазарите в Европа не наподобява по-различна. Еврозоната наподобява по същия метод – като американската стопанска система, изясни още Цветослав Цачев. Главният капиталов съветник на Елана Трейдинг прегледа и упованията, свързани с желанието на Федералния запас за покачване на лихвата през 2019 година и обърна внимание на отрицателното отражение в доларовите стопански системи. Той не пропусна да налегне, че стопанските системи порастват със постоянни темпове, а политическите опасности не са дълготраен резултат за пазарите. Разбира се, европейският фондов пазар изостава по отношение на другите, пазари и главно по отношение на този на Съединени американски щати. Очакванията са, че софтуерният бранш и петрола ще тикат пазарите нагоре. В този смисъл той обърна внимание на цената на петрола, която по думите му ще се движи в диапазона до 80 $ на барел, като към края на годината се чака котировката да е от порядъка на 75 $ за барел и придвижването на показателя S&P 500. По думите му пробив може да има при цената на златото – до 1400 $ за тройунция и нов диапазон за валутата евро-долар. Признаците са за опасности през страните от Латинска Америка и Азия и някакво сходство на дългова рецесия от 2012 година, само че със едва чувство от страна на световните пазари. Не се чака и необикновен резултат за световните пазари от вносните мита върху стоманата (25 %) и алуминия (10%), разяснява Цачев, като подсети, че това е сходство на процеса от 2002 година В същото време основният капиталов съветник на Елана Трейдинг изрази очакване за ограничения от страна на Китай против активността американските компании, ситуирани и работещи на територията на страната.

Димитър Георгиев от Елана Трейдинг от своя страна срещна аудиторията с опцията за вложения в облигации. В частност той се спря и на доходността на българските скъпи бумаги. По-късно бе обърнато внимание и на опцията за вложения в злато, като един от сигурните активи, към които прибягват вложителите при разтърсвания на пазарите. Генади Гешев от своя страна уточни, че петролът е подобаващ единствено за спекулативна търговия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР