Икономическият съветник на КТ Подкрепа Ваня Григорова и председателят на

...
Икономическият съветник на КТ Подкрепа Ваня Григорова и председателят на
Коментари Харесай

БСП-София номинира Ваня Григорова за кмет, тя не знае

Икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова и ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков получиха по 4 номинации за претенденти за кмет на София от първите 4 конференции на районните организации на социалистите в столицата.

Това оповестяват от БСП-София, като от централата на " Позитано " 20 прецизират, че не са били осведомени за известието.

Процесът по издигане на претенденти за кметове стартира в събота, когато се организираха три от конференциите - на районните организации в град Нови Искър, в " Надежда " и в " Красна поляна ", а в неделя беше в " Люлин ".

" На три от конференциите бяха издигнати и претенденти за районни кметове - Стоян Цветков на " Надежда ", Георги Миланов - на " Красна поляна " и Тони Попов - на " Люлин ". Кандидатът за кмет на Нови Искър ще бъде одобрен в допълнение. - показват социалистите в София.

" На извършените 4 районни конференции беше изразена поддръжка от делегатите за образуване на необятна локална коалиция, с която Българска социалистическа партия да се яви на изборите през есента ", показва столичните социалисти.

Досега от " Позитано " не са разгласявали желание да вършат обединения за локалния избор в столицата.

Малко след оповестяването на номинацията на Григорова, тя се озова в студиото на бТВ, с цел да разяснява по проект бюджета на страната, прегледан през днешния ден на Тристранния съвет. Но непроменяемо бе запитана за решенията на столичните социалисти.

" Аз това не го знам " - съобщи Григорова.

След което удостовери, че са водени диалози с нея (каквото сподели преди днии и Георги Гьоков от БСП). Но освен от страна на Столетницата.

" С мен бяха провеждани диалози от разнообразни партии - диалозите, форматите, които оферират, поканите, които получавам, са напълно разнообразни. За момента мога да кажа единствено, че получачвам предложения ", уточни синдикалистката.

И в уносин с мнението на столичните социалисти за обща лява кандидатура, уточни:

" Десните среди откриха общ претендент - разумно е левите среди, без значение кои са те, да търсят общо лице. Дали те ще се обединят, дали лицето ще бъда аз, това е въпрос на детайлни диалози. "

Тя не даде еднопосочен отговор би ли се съгласила или не да се впусне в конкуренцията тази есен.

Конференциите на всички 24 районни организации на Българска социалистическа партия в София за номиниране на претенденти за всички типове кметове, би трябвало да се проведат доникъде на август. А до 3 септември би трябвало да се състои Градската конференция, на която да бъдат одобрени претендентите за кметове, както и да бъде подредена листата с претенденти за общински съветници.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР