Икономическият растеж в САЩ се ускори през първото тримесечие, но

...
Икономическият растеж в САЩ се ускори през първото тримесечие, но
Коментари Харесай

Американската икономика се ускорява през първото тримесечие, но инерцията се забавя

Икономическият напредък в Съединени американски щати се форсира през първото тримесечие, само че инфлационният напън беше доста по-слаб, в сравнение с се смяташе, подкрепяйки неотдавнашно решение на Федералния запас за прекъсване на по-нататъшното нарастване на лихвените проценти, осведоми Ройтерс. Има и признаци, че движещата мощ на износа и инвентаризацията изчезнаха при започване на второто тримесечие. Производството, продажбите на дребно, жилищата и износът регистрираха спад през април.

В началото на годината централната банка на Съединени американски щати спря своята тригодишна акция за стягане на паричната политика, като понижи прогнозите за увеличение на лихвените проценти тази година. През 2018 година Федералният запас увеличи разноските по заеми четири пъти.

За първото тримесечие на годината, брутният вътрешен артикул набъбна с 3.1% на годишна база от 3.2%. Но все пак, стопанската система на страната нараства с 2.2% през интервала октомври-декември.

Измерването на инфлацията, следено от Фед, се увеличи с 1% през последното тримесечие, вместо с предходните 1,3%. Представителите на Фед евентуално ще се съсредоточат върху слабото вътрешно търсене и инфлацията, когато се срещнат идващия месец.

Ръстът на износа беше повишен - основен фактор за повишаването на Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие. Наблюдава се дребна смяна в посока нагоре по отношение на повишаването на потребителските разноски. Бизнес разноските за съоръжение фактически се свиха през последното тримесечие, до момента в който пазарът на жилища беше по-слаб, в сравнение с се смяташе в началото.

Преразглеждането на растежа на Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие беше в сходство с упованията на икономистите. С изключение на търговията, материалните ресурси и държавните разноски, стопанската система набъбна с 1.3%, както бе докладвано предишния месец. Това е най-бавният ритъм от второто тримесечие на 2013 година Икономиката ще означи 10-годишна агресия през юли.

Сегашното закъснение на растежа значително отразява избледняващия тласък от сериозното понижаване на налозите и увеличението на разноските през предходната година. Търговска война сред Съединените щати и Китай също се смята за нараняваща стопанската система. Оценките за напредък за второто тримесечие са под 2%.

Корпоративните облаги след облагането с налози обаче се свиха през първото тримесечие с 3,5% на годишна база (най-солиден спад от 2015 година насам) и с 0,8% по отношение на предходното тримесечие.

Финансовите пазари на Съединени американски щати бяха едва раздвижени от данните за Брутният вътрешен продукт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР