Икономическият и социален съвет (ИСС) консултира Плана за възстановяване и

...
Икономическият и социален съвет (ИСС) консултира Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Икономическият и социален съвет консултира Плана за възстановяване и устойчивост с Томислав Дончев

Икономическият и обществен съвет (ИСС) съветва Плана за възобновяване и резистентност с вицепремиера Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител, оповестиха от ИСС.

Всяка година до 2026 година Планът за възобновяване и резистентност ще обезпечава по 1 % растеж на Брутният вътрешен продукт за България. Това е съобщил Дончев по време на полемика с ИСС. Постигането за българските жители на 75 на 100 от средноевропейската паритетна покупателна дарба, също е една от задачите при възобновяване на стопанската система посредством този проект, е декларирал още вицепремиерът. ИСС е провел консултация с вицепремиера по признатото неотдавна мнение на съвета "Предложения на ИСС по отношение на подготовката на План за възобновяване и резистентност на Република България ". Докладчиците по мнението Радосвет Радев и Пламен Димитров са инициирали разискването на плана на държавното управление, наблягайки неговата новост и значителност за превъзмогване на отрицателните последствия от пандемията.

ИСС обръща внимание на държавното управление, че е належащо в проекта да се обособи специфична област за пазара на труда са съответно финансиране, както и да се отдели нужното място и финансиране и на системата за обществено подкрепяне.

В своето изказване Дончев е подчертал, че договарянията с Европейска комисия по Плана за възобновяване и резистентност не престават и евентуално в края на януари той ще бъде в съвсем финален вид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР