Икономическите трудности заради коронакризата са факт и много от нас

...
Икономическите трудности заради коронакризата са факт и много от нас
Коментари Харесай

Коронакриза: Три ефективни съвета как да намалим месечните си сметки

Икономическите компликации поради коронакризата са факт и доста от нас ще се окажат с понижени приходи. Решение е да потърсим различни източници на финансиране, само че въпреки всичко би трябвало да имаме поради, че е значимо да се наспиваме задоволително, да отделяме време за фамилията си и несъмнено - за самите себе, нашите приятни действия и занимания. Това, което ще ви предложа в тази публикация, са три доста простички метода, които доста ще усъвършенстват фамилния ви бюджет и ще ви оказват помощ да се справите с идната рецесия. Някои от тях може да ви наподобяват относително ясни, само че ще се учудите какъв брой доста хора не ги практикуват и безусловно хвърлят парите си всеки ден напразно. 
Гответе у дома и си носете храна за офиса
Ако работите в офис, то знаете защо приказвам. Излизаме всеки ден на обяд, с цел да хапнем и даже по-евтините разновидности в менюто ни са сред 5-7 лв., а постоянно обяд с сътрудниците може да мине и 10. Ако приготвяте храната си вкъщи и я носите в офиса, можете елементарно да намалите един разход от порядъка 100-200 лв. на месец, който да остава в бюджета ви. Ако нямате ледник и микровълнова на работа, е добре да съберете средства с сътрудниците и да се снабдите с такива. В дълготраен проект това ще ви бъде извънредно потребно като инвестиция.  
Споделено пътешестване в границите на града
 6 съвета, които ще ви оказват помощ да спазвате фамилния бюджет 6 съвета, които ще ви оказват помощ да спазвате фамилния бюджет
Имате проблем със фамилния бюджет и постоянно харчите повече, в сравнение с можете да си позволите? Спокойно, не сте сами. Планирането на разхо...
От известно време моя колежка от работа всяка заран взема трима души по пътя си за работа. За нея разноските остават същите, да, само че тя кара щерка си на детска градина и по-късно няма проблем да мине и да вземе хората от екипа, които са по пътя ѝ към офиса. Това сигурно ще ви спести 30-50 лв. на месец разноски за градски превоз. Разбира се, споделям го с ангажимента, че има човек измежду вашия екип, който може да прави такова нещо. И в сегашната обстановка е редно да се съблюдават противоепидемичните ограничения - носене на маски, изключително на толкоз тясно място.
Следете промоционални предложения и се запасявайте с трайни храни
Много постоянно практиката ни е да слезем до магазина за това, което ни би трябвало без да следим за промоционални предложения или по-ниски цени на характерни артикули. Ако проучите къде стоките, които потребявате, са на най-ниски цени, можете да съставите проект, по който да пазарувате. Ако видите артикули, които се употребяват постоянно и са на висока цена - кафе, алкохол и други, то може да се запасите когато те са на промоция и да си спестите средства в дълготраен проект. Аз персонално пресмятам своите спестявания по този начин от порядъка на 100 лв. за месец на домакинство от двама души. 
Ако теглим чертата ще забележим, че следвайки горните стъпки можем да понижим бюджета си с най-малко 200 лв. на месец. Това прави най-малко 2400 лв. за година, което не е по никакъв начин дребна сума, която може да отиде за покриване на непредвидени разноски или нещо, което сме отлагали от доста време. Харчете мъдро парите си, с цел да остават при вас!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР