Икономическите и социалните теми са едни от най-важните за следващата

...
Икономическите и социалните теми са едни от най-важните за следващата
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Миграцията ще бъде предизвикателство за новата ЕК

Икономическите и обществените тематики са едни от най-важните за идната Европейска комисия. Това съобщи някогашният министър на външните работи и някогашен евродепутат Ивайло Калфин за Фокус.

Според него миграцията ще бъде предизвикателство за новата Европейска комисия, само че се появяват и нови тематики, по тази причина идващият бюджет би трябвало да бъде по-гъвкав.

„ Следващият бюджет ще бъде по-малък поради излизането на Англия от Европейски Съюз. Комисията е предложила цялото понижение от Англия да се компенсира отчасти с увеличение на вноските и отчасти с преструктуриране. Има оферти и за обезпечаване на спомагателни запаси за европейския бюджет, само че държавните ръководители би трябвало да схванат, че всички имаме интерес Европейски Съюз да работи в тези тематики, където е по-добре на европейско, в сравнение с национално равнище – и климат, и защита, и общ пазар. Нито една страна с националната си политика не може да реализира толкоз, колкото Европейски Съюз “, означи той.

Ивайло Калфин добави, че общата селскостопанска и кохезионна политики ще правят отстъпка място на общоевропейските, като научни проучвания и защита на границите. Затова е значимо по какъв начин България взе участие в тях, защото средствата по тях се разпределят от Брюксел.

По отношение на новия сектор „ Иновации и юноша “, който получи Мария Габриел, Ивайло Калфин разяснява, че той е значим, само че има малко отношение към България. „ Образованието е приоритет за държавното управление, само че Европейски Съюз съвсем няма пълномощия в региона на образованието, защото това са национални политики “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР