Икономическата цена на атаката срещу Украйна постави санкционираната Русия на

...
Икономическата цена на атаката срещу Украйна постави санкционираната Русия на
Коментари Харесай

Топката е ръцете на САЩ: В дефолт ли изпада Русия за първи път от Октомврийската революция насам

Икономическата цена на офанзивата против Украйна сложи глобената Русия на ръба на дефолт (неизпълнение на задължение) по интернационалния й дълг за първи път от болшевишката гражданска война насам.

" Има гратисен интервал, тъй че в действителност няма да разберем дали това е несъблюдение или не до 15 април ", сподели пред Ройтерс портфолио мениджърът на Pictet Гуидо Чаморо. Той добави, че " нещата в никакъв случай не са ясни и това не е изключение, а в гратисния интервал може да се случи всичко. "

Междувременно съветският финансов министър Антон Силуанов заяви, че Москва е направила заплащането и то е достигнало до американска банка. Според Силуанов в този момент остава на Вашингтон да реши дали е вероятен сетълмент.

Неизпълнение от страна на съветското държавно управление беше немислимо, до момента в който съветският президент Владимир Путин не разгласи " специфичната военна интервенция " в Украйна в края на февруари.

" Мисля, че в този момент пазарът чака Русия да не прави (облигационните) заплащания ", сподели ръководителят по дълга на разрастващите се пазари в Aegon Asset Management, Джеф Грилс.

Това е по този начин, тъй като ролята на Русия като един от водещите международни производители на първични материали " изстреля " световната инфлация в небесата. В същото време тази обстановка остави Русия на процедура страна, осакатена от наказания и наблюдаваща по какъв начин стотици от най-големите компании в света напущат страната, откакто са решили, че наличието им там към този момент е невероятно.
 Колко и по какъв начин може да помогне Китай на Русия в стопански проект?
Колко и по какъв начин може да помогне Китай на Русия в стопански проект?

Търговията сред Китай и Русия доближи рекордните 146,9 милиарда $ през 2021 г

Опитните вложители виждат три евентуални сюжета за това по какъв начин може да се развие обстановката.

Първият е, че Москва ще заплати напълно дълга си в долари и терзанията за несъблюдение да изчезнат, към този момент.

Големите съветски енергийни снабдители Газпром и Роснефт направиха заплащания по интернационалните облигации през последните 10 дни, тъй че към момента има вяра, че това може да бъде направено, в случай че Москва реши, че е такава стъпка е в неин интерес.
 Ще заплаща ли Русия външния си дълг? Отговорът на съветския финансов министър
Ще заплаща ли Русия външния си дълг? Отговорът на съветския финансов министър

" Замразяването " на валутни сметки на Централната банка може да се преглежда като предпочитание на западни страни да провеждат неестествен банкрут на страната

Втората опция е Москва да не заплати и да стартира 30-дневният гратисен интервал с назад преброяване до неизпълнението на отговорностите.

Възможен е и трети вид , при който Русия заплаща, само че в рубли, макар че законовите условия на облигациите биха означавали, че това към момента е еднакво на несъблюдение. Правилото за 30-дневна гранция още ще се ползва и в този случай.

" В обстановки като тази е най-безопасно да очаквате непредвиденото. Всъщност не можете да изключите нищо ", сподели Чаморо от Pictet.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР