Икономическата и енергийна криза не могат да бъдат решени без

...
Икономическата и енергийна криза не могат да бъдат решени без
Коментари Харесай

Карадайъ: Безотговорно към проблемите на хората е да се говори, че няма да има правителство

Икономическата и енергийна рецесия не могат да бъдат решени без превъзмогването на политическата рецесия в страната. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Плевен.

В нея участваха зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов, лидерът на листата на Движението в района Марио Рангелов, водачът на европейските либерали Илхан Кючюк и общественият специалист доктор Хасан Адемов, някогашен обществен министър.

В момента виждаме състезание сред самонареклите се " Промяна " и ГЕРБ кой ще бъде първи и по какъв начин никой няма да прави нищо с никой различен. Защо се съревновават и накъде са тръгнали? Защото занапред е ясно, че след тези избори никой няма да има болшинство. Много безконтролно към проблемите на българските жители е някой през днешния ден да предпоставя, че политическата рецесия ще продължава. Ако това се случи, нито икономическата, нито енергийната рецесия ще бъдат решени, тъй като те чакат политически решения, съобщи Карадайъ. Той добави, че не споделя мнението, че политическата рецесия е от 7 месеца поради „ едно провалено държавно управление “ и че „ някой различен трябвало да се завърне, с цел да прави контрареваншизъм на реваншизма на последните, които управляваха “.

Карадайъ напомни, че последните ръководещи са се нарекли " Промяна ", с цел да трансформират модела през последните 12 години, който „ разрушаваше държавността и демокрацията, насаждаше ненавист, разделяне и опълчване “. Още от 2016 година ние приказваме за ремонт на модела ГЕРБ в ръководството на страната, само че тези, които се самонарекоха „ Промяна ”, „ сякаш трябваше да отстранен този циничен модел, а го продължиха “, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

Политическата рецесия се преодолява с разговор, с ясна посока за развиване, с отговорност пред бъдещето на страната. Има тематики, по които няма власт и съпротива. Затова с тези избори би трябвало да произведем единодушие, а не контрареваншизъм, безапелационен бе Карадайъ.

Движение за права и свободи постоянно е била онази политическа партия, която може да сътвори средата и изискванията за разговор и единодушие даже на конфронтиращи се партии, съобщи още Мустафа Карадайъ като даде образец с два кабинета с мандата на Движение за права и свободи: на Любен Беров - при борбата на Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили и на Тройната обединението - при невъзможността на Национална движение „Симеон Втори" и Българска социалистическа партия да създадат поотделно кабинет.

Движение за права и свободи е поръчител освен за политическата сигурност, само че и за икономическата непоклатимост, съобщи още Карадайъ и напомни, че единствено когато специалистите на Движение за права и свободи са писали оперативните стратегии, парите от Европейски Съюз не са закъснявали. Сега нямаме План за възобновяване и резистентност, нямаме оперативни стратегии, а в това време обедняваме – и като хора, и като страна, съобщи водачът на Движението.

Затова ориста (жребият в ЦИК) отреди първото място на Движение за права и свободи, с цел да може с нашата експертиза, опит и ключ за решение на проблемите да подсигуряваме стабилността и сигурността, от която има потребност всеки един от нас. Само по този начин нашите деца ще изискат да се връщат от гурбета, сподели още Карадайъ.

Движение за права и свободи има проект за бъдещето - доста съответен, доста подробен. И той минава през стратегическия избор, който България е направила: участието в НАТО и в Европейски Съюз. Освен, че сме пазители на човешките права и свободи, на демокрацията, ние сме пазители на ценностния избор на България, акцентира Кючюк.

Инфлацията изпреварва растежа на приходите. И това е един от сериозните проблеми. Другият е обвързван с пенсиите, сподели доктор Адемов. Той напомни по какъв начин специалистите на Движение за права и свободи осигуриха по 120 лева добавка за всеки пенсионер в края на предходната година.

Сега ръководещите настояват, че са повишили пенсиите. Само че, бомбата, която ще гръмне една седмица след изборите, е т. нар преизчисляване. Очакването е всички пенсионери да получат нарастване. Но истината е, че единствено 1/3 от тях ще го имат, разкри доктор Хасан Адемов.

И съобщи: " Ние от Движение за права и свободи имаме отговор на тези въпроси. Първо - решение на въпроса с политическата рецесия, тъй като това е рецесията на рецесиите Ново ръководство с антикризисна стратегия, в което да има експертиза. Без болшинство с антикризисна смяна мъчно може да бъде решен този въпрос. ".

Трябва да влезем в ръководството, тъй като страната има потребност от нашата експертиза, с цел да повишим виталния стандарт на хората, съобщи лидерът на листата на Движение за права и свободи в района Марио Рангелов.

Вярвам, че на идващите избори резултатът ни ще бъде още по-голям. Вярвам, че Движение за права и свободи ще влезе в ръководството на страната, като виновна и постоянна партия, безапелационен бе той.

Хора като Марио Рангелов, които оказват помощ на съгражданите си, би трябвало да са в ръководството, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов.

Не може при тези рецесии, освен това очакване да се решат незабавно проблемите, да създаваш боязън в хората, че няма да има държавно управление, че няма да има парламент. Безотговорно е, акцентира Анастасов. И прикани: " Съдбата ни даде късмет да сме номер 1. Това не е инцидентно. Да оправдаем този късмет! ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР