Икономическа полиция подхвана погребалните агенции в Бургас. След като преди

...
Икономическа полиция подхвана погребалните агенции в Бургас. След като преди
Коментари Харесай

Полиция подхвана погребалните агенции в Бургас

Икономическа полиция подхвана погребалните организации в Бургас. След като преди броени дни бе подпалена катафалката на “Авона”, униформените са подхванали акцията, целяща щателна инспекция. Ще се открива има ли нелоялна конкуренция и закани сред организациите. Проверява се документите им, съпоставят се цените за ковчези в каталозите, договорите за наем на пространствата, които заемат.

Отделно от това, катафалките в четвъртък бяха тествани от КАТ. Под лупа се гледа регистрационният им режим, тъй като се оказва, че множеството са регистрирани като частни персонални коли, което не е редно и евентуално ще бъдат санкционирани споделиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

 %d0%bf%d0%b0%d0%b3 Катафалките би трябвало да бъдат регистрирани като коли, извършващи профилиран транспорт, а не като персонални. Те тряблва да дават отговор на избрани изисквания- да имат бариера сред товарното помещение и кабината на водача, хладилна апаратура и други, обясниха служителите на реда.

Собственичката на “Авона” Румяна Черкезова да вземем за пример съобщи след палежа на катафалката си, че била посещавана от хора, които желали сякаш да я охраняват. “Става дума за защита в кавички”, съобщи буквално тя, намеквайки за рекет и се оплака, че е непрестанно заплашвана от гласове от незнайни телефонни номера.

Друг скандал, неотдавна избухна откакто на пешеходна пътека край Атия почина 16 годишния Костадин, блъснат от джип. Тогава, от моргата, погребална организация “Архангел Михаил” взе тялото му, само че се оказа, че околните не са търсили тази организация, а друга.

В четвъртък полицията ревизира пет погребални организации: “АБА”,”Архангел Михаил”,”Гея”,”Покой” и “Авона”. През лятото незнайни пиромани възпламениха катафалка и на “Авона”.

От ОД на Министерство на вътрешните работи увериха, че инспекциите ще са периодически, тъй като има доста сигнали за война в бизнеса.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР