Иконата Невена Коканова е една от най-харесваните и ухажвани жени

...
Иконата Невена Коканова е една от най-харесваните и ухажвани жени
Коментари Харесай

Разказ за една голяма любов в живота на незабравимата Невена Коканова

Иконата Невена Коканова е една от най-харесваните и ухажвани дами в българското кино. Не са малко мъжете, които са въздишали по нейната хубост, жадуващи за нейните милувки и любов. Няколко са господата, които са имали шанса да бъдат обичани от нея, само че през днешния ден ще обърнем внимание единствено на един от тях – българският ясновидец, астролог и физик Мартин Денев, който твърди, че е огромната обич на именитата актриса. С Коканова световноизвестният академик се впуска в бурна любовна спекулация в края на 60-те години. Именно буйният романс сред двамата е причина Денев да напусне България. За красивия си романс с първата дама на българското кино ясновидецът споделя пред " 24 часа – 168 истории “ преди броени дни. 

Двамата се срещат в една тиха вечер на 1968 година в София. " Невена ме смяташе за най-голямата си обич. Тогава бях отишъл у една известна софийска ясновидка – Йорданка Евро, живееща на ул. " Валентин “28. Аз самият също имам дарбата да виждам в бъдещето, макар че съм академик. При Йорданка пристигна Невена с нейна другарка. Искаше да разбере какво ще се случва с нея. Така се запознахме. Гадателката обаче беше изморена. Тя беше една от най-популярните гледачки в София, даже Тодор Живков я посещаваше от време на време. Затова сподели на Коканова, че аз мога да ѝ оказа помощ, тъй като имам същото заложба. Тя се заинтригува и ме предложения да отидем у тях, с цел да ѝ кажа с какво ѝ следва да се сблъска в живота. Качи ме в колата си и отидохме в дома ѝ. Там аз се концентрирах, с цел да схвана какво я чака. Проведохме доста забавен диалог... Вечерта посветихме на всичко, което се назовава орис – нейната и нашата обща орис. Казах ѝ, че би трябвало да промени метода си на живот, тъй като ще ѝ се случи нещо. Тя пушеше доста и трябваше да спре цигарите. Вечерта беше вълнуваща, само че си казахме " Лека нощ “ и аз се прибрах. След 20 дни тя ми се обади от театъра, в който играеше, и ми сподели: " Аз не мога да не ви видя повече. Искам да ви видя “. Тогава тя усещаше ориста си. “ Двамата стартират да се срещат все по-често и сред тях пламва дълбока обич. По това време Невена към този момент е омъжена за режисьора Любомир Шарланджиев. Връзката сред двамата остава тяхната огромна обич. 

Една неделя огромната актриса го кани да отидат в Станцията на артистите в Боровец дружно с най-хубавата си другарка Стоянка Мутафова и мъжа ѝ Нейчо Попов. Докато компанията пътува в автомобила на Коканова, Денев внезапно я предизвестява, че на пътя има някаква спънка и би трябвало бързо да мине в насрещното ляво платно. Тя извършва молбата му, след което тъкмо в този миг се оказало, че от дясната страна стоят горски служащи, които спускат дървени трупи. Всички в колата останали изумени от дарбата на Мартин. Той и Невена не престават да се срещат още няколко години, когато той получава едно от най-ужасяващите си видения: " Видях, че в случай че продължава да води живота си по този метод, ще се разболее и ще почине от рак. Бях покъртен. Разплаках се непринудено. Беше по-силно от мен, не можех да го спра. Случваше се за първи път в живота ми. А тъкмо в този миг тя беше у нас на посетители с другари. Молех се за нея, правех го като молитва. Невена пристигна при мен, прегърна ме и сподели: " Недей да плачеш “. Предупредих я единствено, че би трябвало да промени метода си на живот, тъй като ще се разболее от страшна болест, само че това беше ориста ѝ. “ 

Не всички видения за бъдещето на Невена обаче той взема решение да ѝ показа. Но това, което ѝ споделя, е, че двамата са съдбовно свързани. Едно преждевременно решение на Kоканова става мотив двамата в никакъв случай повече да не се видят. " Тя доста искаше да има дете “, споделя 84-годишният академик. " Моето най-силно привидение за нея беше, че тя може да роди единствено от мен... Невена го изиска, а аз си го разреших. След това обаче тя се уплаши, че това ще бъде тежък удар върху брачна половинка ѝ и че той няма да преживее обстоятелството, че Невена ще има дете от различен. Затова реши да го заблуди или да го махне. Тя живееше с дълбокото разбиране, че в случай че изостави брачна половинка си, той ще почине. Казвала ми е, че точно това е повода да се раздели с Раде Маркович, който е обичала 7 години. Любовта ѝ към Шарланджиев беше от дълго време изчерпана, само че тя изпитваше изгарящо възприятие на отговорност, на неспособност да му аргументи гибелта. Въпреки това аз настоявах тя да роди детето и то за носи нейното име. Не настоявах да е с моето, само че не желаех бебето да бъде с семейството на Шарланджиев.

Съзирах във виденията си моя наследник, едно чудно красиво момче с масленозелени очи и черна коса. Не можех да приема, че ще се назовава Шарланджиев. Това щеше да бъде драма, само че тя не се съгласи. “ По-късно Денев схваща от другари, че тя е направила импровизиран аборт. Това е нещото, което разделя двамата вечно. Двамата даже не си споделили " довиждане “. " Първо изиска детето, а по-късно се опита да го унищожи. Това не можех да го преживея. Не можех и да си разреша да имам мое дете, което е с различен татко “, добавя той с мъка. През 1972 година физикът отпътувал за Швеция. Там се дами за шведка, от която има наследник и щерка. Заради роднинските си връзки се постанова да остане там, макар че не е бил политически привързан. Признава, че фамилията му знае за огромната му изстрадана обич с незабравимата Невена Коканова. 

Интересен факт е, че в скандинавската страна той се отдава на обичаните си научни занимания, като концентрира вниманието си върху стареенето и рака – заболяването, която лишава живота на обичаната му Невена. Мартин Денев фактически намира метод да убие раковите кафези. Неговите проучвания са оповестени на всички места. Името му е включено в енциклопедията " Велики мозъци на XXI век “ на Американския биографичен институт. “ В нея учени от Съединени американски щати споделят за него: " Мартин Иванов Денев, жител на България и Швеция, е учен-енциклопедист с открития и изобретения с евентуално историческо значение за човечеството... “ Българинът патентова и способ за прекъсване на стареенето на организма и лекуването на рак посредством подмяна на старите биокатодни центрове с млади такива. Той счита, че точно те са виновни за създаването на организма от някои типове тумори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР