Иконата на френското кино от 60-те години на миналия век

...
Иконата на френското кино от 60-те години на миналия век
Коментари Харесай

Бриджит Бардо защити нарочени за отстрел 3000 лисици

Иконата на френското кино от 60-те години на предишния век и видна защитничка на правата на животните Брижит Бардо се активизира против планувано отстрелване на 3000 лисици в Северна Франция, съобщи ДПА.

" Разрешението за отстрелване на лисиците е скандално ", написа 86-годишната Бардо в отворено писмо до префектурата в Бове.

" Тези животни обогатяват биологичното многообразие и са значими съдружници на фермерите. Вашето позволение за избиването им не е нищо друго с изключение на послушание на ловното лоби ", написа още ядосаната актриса.

По думите на Брижит Бардо ловците са " вдигнали мерника " на лисиците, защото животните лишават от тях фазани и малък дивеч.

Други организации за отбрана на животните към този момент стачкуваха против регулирането на популацията в окръг Уаз с в началото планувания отстрел на 1370 лисици, оповестява вестник " Паризиен ".

Фактът, че префектурата усили броя на лисиците, които би трябвало да бъдат отстреляни до март идната година на 3000 след подадено несъгласие провокира неспокойствие. Посочената причина беше, че е належащо да се ограничи популацията на лисици, която се е нараснала заради анулацията на лова по време на локдауна поради коронавирусната пандемия.

През 1986 година Брижит Бардо основава едноименната си фондация за отбрана на животните със седалище в Париж и към 40 чиновници. Наред с други неща, Бардо се бори против лова на тюлени, тестването върху животни и жестоките способи на кръвопролитие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР