IKEA обучава служители в кол център да станат съветници по

...
IKEA обучава служители в кол център да станат съветници по
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще консултира клиентите на IKEА за интериорен дизайн

IKEA образова чиновници в прът център да станат съветници по интериорен дизайн. Шведският мебелен колос има за цел да предложи повече услуги за възстановяване на дома и ръчни поръчки на клиенти към бот с изкуствен интелект, наименуван Billie, предава Reuters.

През април компанията разшири услугите си за интериорен дизайн в Обединеното кралство и Съединените щати, след по-ранни проби в елементи от Европа, Австралия, Обединените арабски емирства и другаде. В Обединеното кралство клиентите заплащат 25 паунда (31.44 долара) за 45 – 60 минути видео диалог и препоръки за интериорен дизайн и лист с препоръчани артикули и могат да платят 125 паунда за три съвещания за дизайн на работно пространство, етажен проект и 3D визуализации.

Ingka Group, която ръководи множеството магазини IKEA, споделя, че е обучила 8500 чиновници в прът център като консултанти по интериорен дизайн от 2021 година насам, до момента в който Billie – стартирана същата година с име, въодушевено от гамата библиотеки Billy на IKEA – е обработила 47% от запитванията на клиенти към прът центровете през последните две години.

Ние се ангажираме да засилим пригодността за претовареност на сътрудниците в Ingka, посредством учене през целия живот и развиване и преквалификация, и да ускорим основаването на нови работни места “, сподели Улрика Бисерт, световен управител за хора и просвета в Ingka Group.

Запитан дали увеличеното потребление на AI евентуално ще докара до понижаване на броя на чиновниците в компанията, той сподели: „ Не виждаме това сега. “

Продажбите по телефона или видео на артикули и услуги посредством отдалечения канал за интериорен дизайн на Ingka съставляват 1.3 милиарда евро доходи през финансовата 2022 година за Ingka – 3.3% от общите. Ingka Group сподели пред Reuters, че има за цел да усили този дял до 10% до 2028 година като част от устрема си да се хареса на бъдещите клиенти от потомство Z.

За съпоставяне, онлайн продажбите на артикули посредством уеб страницата на IKEA, който е благосъстоятелност на Ingka, възлизат на към 9.9 милиарда евро, или 25% от общите продажби през финансовата година за Ingka, приключваща на 31 август 2022 година

Инвестицията в цифрови услуги, защото IKEA се впуска в агресия от 2 милиарда евро в Съединените щати, е в сходство с съперника Wayfair, който предишния месец започва Digital Design Studio – павилион в магазина, където купувачите могат да опитват със стилове на обзавеждане и оформление в цифрово обрисуване на стая.

Не е изненадващо, че IKEA в този момент се концентрира върху виртуални канали за продажба – в случай че не друго, изненадата е, че е по-късно, в сравнение с можеше да бъде “, сподели Джоселин Паули, софтуерен юрист и съръководител на екипа за търговия на дребно в Gowling WLG в Лондон.

Тези виртуални услуги изискват обилни вложения, сподели тя, с цел да се подсигурява, че цветовете, текстурите и размерите на продуктите са тъкмо отразени и да се сведе до най-малко възвръщаемостта.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР