Играта цели да постави основите на изцяло ново IP.Седмици и

...
Играта цели да постави основите на изцяло ново IP.Седмици и
Коментари Харесай

Control ще е част от планирани серии

Играта цели да сложи основите на напълно ново IP.

Седмици и месеци преди Е3 2018 се появиха слуховете, че Remedy Entertainment работят по нова игра, което на собствен ред пък докара до спекулациите, че това ще е нов Alan Wake. Както разбрахме обаче по време на гейм експото, става дума за нещо друго. И това „нещо друго“, както разбираме от видеото нагоре е напълно нов свят, а първата игра от този нов свят носи името Control.

Във видео дневника на Remedy, създателите на играта напомнят това, с което са известни студиото – мощна характеризация на героя и акцент над сюжета, само че с Control те са решили да трансформират този фокус, като водещо ще е въвеждането в света на играта за сметка на облягането на героя и една линейна история.

Говорейки за играта, Ана Мегил, създател на сюжета споделя, че Control черпи ентусиазъм от литературното придвижване от края на предишния век „the new weird“, смесващо познати, типичен тропи с причудливото и съвременни тематики. Следвайки този формат, Control ще се разпростре над няколко жанра по едно и също време с фокус над паранормалното. И вместо да изберат да поемат по прочут път, изграждайки света към историята, този път, те вършат противоположното, като първото е да изградят изцяло този свят. В този смисъл, основният воин, Джеси е външен детайл за този свят, само че ролята ѝ е да вкара играещите в него. Самият Сам Лейк, креативният шеф в студиото, акцентира, че ролята на Control е на встъпление, което, както показват и от OnlySP, евентуално значи, че играта е едвам първата от предвиждана поредност. Звучи ужасно, само че евентуално това ще значи, че реализирането на Alan Wake 2 си е много надалеч, в случай че изобщо се реализира.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР