Игралният дебют на известния режисьор Андрей Паунов се нарича Януари“

...
Игралният дебют на известния режисьор Андрей Паунов се нарича Януари“
Коментари Харесай

Черното и бялото във филма „Януари“

Игралният дебют на известния режисьор Андрей Паунов се назовава „ Януари “ и е част от интернационалния конкурс на 26-ия Международен София филм фест. Като план той е награден още през 2017 на София Мийтингс. На фестивала на българското игрално кино „ Златна роза “ предходната година получава специфичната премия на журито и премията на колегия „ Критика “ към СБФД.

„ Януари “ е акомодация на пиесата на Йордан Радичков с присъединяване на звезден актьорски състав: Йосиф Сърчаджиев, Самуел Финци, Леонид Йовчев, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Борислав Чучков. Филмът е черно-бял и споделя историята от пиесата, само че в друг вид, в друго време и през погледа на днешния човек. 

Ето какво пишат от фестивала за кино лентата: „ Филмът се отдалечава от безплътния и лек радичковски парадокс, като избира вместо това черно-бялата хармония на хоръра, само че пък не се отхвърля от театралния метод. Всяко от дейностите на героите е превърнато в плашещ обред с неразбираемо значение, постройката оживява като кръвожадна машина, а гората на открито гълтам героите един след различен без пояснение. “

Какъв е прочитът на Андрей Паунов на пиесата на Радичков, както и още детайлности за кино лентата, чуйте в изявлението с режисьора.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР