Игралният дебют на Илиян Метев, режисьорът на Последната линейка на

...
Игралният дебют на Илиян Метев, режисьорът на Последната линейка на
Коментари Харесай

Игралният дебют на Илиян Метев ще направи премиерата си в Локарно

Игралният дебют на Илиян Метев, режисьорът на " Последната кола за спешна помощ на София ", ще бъде показан премиерно на 70-ия кино фестивал в Локарно от 2 до 12 август, оповестяват от " София филм фест ".

Филмът е включен в състезанието " Режисьори на сегашното " (Cineasti del Presente). Миналата година филмът на Ралица Петрова " Безбог " завоюва премията " Златен леопард " в огромния конкурс на същия фестивал.

" 3/4 " е по сюжет на Метев и Бетина Ип. " Един млад пианист се пробва да се пребори страховете си, един брат се отклонява от правия път, а един татко изследва нашата галактика. Дали семейство Ковачеви ще се изгубят по сред си, преди още пътищата им да се разделят? ", гласи анотацията. Той ще се състезава с 16 заглавия на млади режисьори от целия свят.

Филмът е копродукция сред България и Германия с поддръжката на Media Development Program, ИА " Национален кино център ", Film and Medienstiftung NRW, ZDF и ARTE, а част от финансирането си е намерил в програмата " София мийтингс " на " София филм фест ".

Илиян Метев е роден в София, отраснал е в Германия, само че приключва първо изящни изкуства, а след това писмено кино в влиятелните лондонски учебни заведения St. Martin`s и UK National Film and Television School. Документалният му дебют " Последната кола за спешна помощ на София " взе награди от Кан, Карлови вари и фестивала Leipzig Doc Fest, всред доста други.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР